Мінцифри запустить навчальний серіал із цифрової грамотності

Поділитися
Мінцифри запустить навчальний серіал із цифрової грамотності © newsone.ua
В уряді оголосили про впровадження національної програми цифрової грамотності.

В Україні з 21 січня запустять онлайн-платформу навчання цифровій грамотності, українці проходитимуть навчання у форматі освітнього серіалу. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Впроваджуємо національну програму цифрової грамотності, щоб українці мали рівні права в користуванні всіма перевагами новітніх технологій. Старт онлайн-платформи - 21 січня 2020 року", - написав він у "Фейсбуці".

Згідно з даними дослідження Міністерства цифрової трансформації, 53% українців мають цифрові навички нижче середнього рівня й Гончарук вважає, що уряд здатний підвищити рівень цих навичок. Він зазначив, що в майбутньому в Україні 100% держпослуг повинні стати доступними онлайн, тому українці повинні вміти користуватися новими технологіями.

У Мінцифри розповіли про те, що освітній серіал розрахований в першу чергу на самотніх пенсіонерів, домогосподарок із регіонів і молодих батьків. Серіал розбитий на сезони, кожен з яких найбільш повно відповідає одній з цих аудиторій. Перед навчанням необхідно пройти тестування для визначення рівня цифрових навичок, а також найбільш актуального сезону для учня.

Загалом для платформи було розроблено три курси: базовий курс з цифрової грамотності; цифрова грамотність для вчителів і курс для батьків "Онлайн-безпека дітей". Пізніше повинні з'явитися й інші "просунуті" курси, передає "Громадське".

Кожна серія курсу має формат діалогу зірки і експерта й містить обов'язкове тестування. По завершенню учасники отримуватимуть сертифікат. Вказується, що до цього проекту залучені зірки телебачення Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак і Марія Єфросиніна.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів запускає бета-версію мобільного додатку "Дія", який, зокрема, дасть можливість користуватися електронним водійським посвідченням та електронним технічним паспортом автомобіля. Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що програма є так званою "державою у смартфоні".

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв про те, що наступний рік стане роком тотальної цифровізації України, а після 2020 року держава має бути повністю "в смартфоні".

Детальніше про перспективи ідеї команди Володимира Зеленського читайте в статті Андрія Паливоди "Держава в смартфоні": хороша, але далека від реалізації ідея" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі