Мінфін позичив ще 2 млрд грн під 15%

Поділитися
Мінфін позичив ще 2 млрд грн під 15% Поки що Україна не може позичити грошей у МВФ під 3%, Мінфіну доводиться розміщувати ОВДП під 15% © Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністерство розмістило чергову партію ОВДП і відзвітувало про зниження їх прибутковості.

Міністерство фінансів розмістило чергову партію облігацій внутрішньої державної позики на загальну суму близько 3 млрд гривень. Більшу частину надходжень – 1,9 млрд гривень – Мінфін залучив від розміщення облігацій з терміном погашення три роки під 15,04%.

Ще на півмільярда заплатили покупці ОВДП з терміном погашення півроку і рік. Номінал однієї облігації становить 1000 гривень.

Міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці в Facebook відзвітувала про чергове зниження ставок прибутковості облігацій.

Так, прибутковість шестимісячних ОВДП знизилася на 25 базисних пунктів і склала 15,4%.

Рівень прибутковості річних облігацій склав 14,8% (зниження на 13 пунктів), трирічних – 15,06% (зниження на 36 пунктів).

Результати аукціону, який відбувся 22 жовтня, опубліковані на офіційному сайті Миинфина. Покупці повинні заплатити за придбані облігації 23 жовтня.

Раніше повідомлялося, що з січня поточного року інвестиції нерезидентів в українські ОВДП зросли у вісім разів і перевищують 50 млрд грн.

Детальніше про попит фізосіб на облігації читайте в статті Юлії Самаєвої "Безцінний папір" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі