Міністр культури пояснив термін "стандарт новин" в Указі Зеленського

Поділитися
Міністр культури пояснив термін "стандарт новин" в Указі Зеленського Бородянський заявив, що термін "стандарт новин" в указі Зеленського є термінологічним непорозумінням © Медіаняня
Міністр культури запевнив, що уряд не збирається регулювати стандарти новин в ЗМІ.

Міністр культури молоді та спорту Володимир Бородянський пояснив значення терміна "стандарт новин" в Указі Президента України Володимира Зеленського №837/2019 "Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави". Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Шановні журналісти! Вас правильно схвилювала і обурила наявність в Указі Президента слів про встановлення вимог і стандартів новин". Це термінологічне непорозуміння, яке виникло із-за помилкового застосування терміна "стандарти новин" в документах ТКТС. Ми не збиралися і не збираємося регулювати стандарти новин. Це право - виключно професійної спільноти", - написав Бородянський.

За його словами, влада збирається ввести поняття небезпечна інформація-дезінформація, недостовірна інформація. Що дуже важливо в умовах інформаційної війни з РФ і можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором. Введення визначень характеру інформації, як новинна, розважальна, гумористична і т. п. разом з можливим обов'язком позначати поширюваний контент відповідно до тих видів контенту, до якого відноситься інформація. Це є частиною належного інформування громадян та реалізацією їх права на інформацію.

"У країнах з усталеними демократіями, де існує журналістське самоврядування і саморегулювання/соурегулювання медіа, питання стандартів вирішено кодексами професійної етики та стандартів, за неухильним дотриманням яких стежить професійне співтовариство. В Україні ми, як держава, повинні створити умови для професійного співтовариства, які зроблять цю модель працюючою і в нашій країні. Тобто, держава не заходить на територію, яку вона не повинна регулювати, а створює належні умови для саморегулювання і соурегулювання", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, президент розпорядився розробити законопроект щодо врегулювання роботи медіа в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі