Міністр юстиції пригрозив відставкою через низьку зарплату

Поділитися
Міністр юстиції пригрозив відставкою через низьку зарплату Малюська хоче одержувати не менше 100 тисяч гривень в місяць © Прес-служба Кабміну України
Малюська розповів, що зарплати у 29 тисяч не вистачає на потреби його сім'ї.

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що як держслужбовець кілька місяців отримував 16 тисяч зарплати, і лише за останній місяць отримав близько 29 тис. грн зарплати з урахуванням надбавок і премій. Однак, і ця сума міністра не влаштовує.

За словами міністра, його родині доводиться економити, оскільки вказаних коштів не вистачає. І раніше щомісячні витрати міністра становили приблизно 100 тис. грн.

"Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тисяч грн - надовго мене не вистачить. Менше - це не довготривала історія працевлаштування. Четверо дітей, це вимагає коштів", - підкреслив міністр.

Кабмін готовий підняти зарплату, адже це також є важливим сигналом для міжнародних інвесторів.

"Так, звичайно. Є консенсус всередині уряду. І більше того, навіть міжнародні інвестори, які вкладають кошти в Україні, постійно нас про це запитують. Адже розуміють, що уряд, який отримує мізерну заробітну плату, живе за рахунок чогось іншого. Це можуть бути тільки хабарі або додаткові неформальні витрати під якісь зобов'язання. Ми так не працюємо. Відповідно, у нас немає іншого виходу, крім як підвищити заробітну плату", - підсумував Малюська.

Раніше міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофію Милованову після його скарг на низьку зарплату запропонували виплатити премію за листопад у розмірі 236 тис. гривень.

Відзначимо, що в бюджеті на 2020 рік українцям пропонують підвищити мінімальний прожитковий мінімум на 162 гривні за рік - до 2189 гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі