Міноборони РФ розмістило в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних БПЛА – росЗМІ

Поділитися
Міноборони РФ розмістило в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних БПЛА – росЗМІ
БПЛА "Форпост" зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря, пише газета.

Міністерство оборони РФ направило в окупований Крим нові далекі безпілотники "Форпост". Російські експерти вважають, що з ними сили Чорноморського флоту "швидше знайдуть та вразять цілі". У майбутньому надійде також модернізована версія "Форпост-М".

Як пише російська газета "Известия", БПЛА "Форпост" зможуть взяти під спостереження значну частину акваторії Чорного моря. Їх призначення – розвідка і цілевказання для дозвукових маловисотних протикорабельних ракет Х-35 і "Калібр", корабельної та берегової артилерії і ракетних комплексів.

Вказується, що безпілотник може працювати в темний час доби і за будь-якої погоди. БПЛА може діяти в радіусі до 250 км від розташування оператора, розвивати швидкість понад 200 км/год й знаходитися в повітрі до 17 годин. Максимальна висота польоту - близько 5000 м. "Форпост" створили на основі раніше закуплених ізраїльських БПЛА Searcher Mk II.

У своїй статті для DT.UA провідна спеціалістка Центру міжнародних досліджень Дипломатичної академії України ім. Г.Удовенко Олена Снігир пише, що у вимірі військової безпеки Крим вже став інструментом ще більшого розширення російського військового впливу. Згідно з експертними оцінками, за останні п'ять років окупації Росія перетворила Крим на потужну військову базу з набором озброєння, що дозволяє їй розширити зону ураження на велику територію Західної Європи, Східне Середземномор'я, Південну Африку та Близький Схід. І хоча військова загроза очевидна, а тому конвенційна, у випадку з Кримом вона набуває гібридних характеристик, оскільки розгортається поза правовим полем.

Докладніше читайте в матеріалі "Крим: прихована загроза" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі