Міжнародне співтовариство не повинне допустити повернення Росії в G7 – Зеленський

Поділитися
Міжнародне співтовариство не повинне допустити повернення Росії в G7 – Зеленський © 112 Україна
Зеленський зазначив, що Україні під час пошуку миру з Росією потрібні її міжнародні союзники, які повинні твердо триматися під час переговорів.

Президент України Володимир Зеленський наполягає на тому, що міжнародне співтовариство не повинне допустити повернення Росії в G7 поки не буде відновлена територіальна цілісність України. Про це Зеленський заявив в інтерв'ю виданню The Globe and Mail.

Зазначається, що підтримку Києву в цьому питанні пообіцяла Канада.

"Джастін Трюдо (прем'єр-міністр Канади, - ред.) заявив, що у Росії немає шансів повернутися в G7 до повного відновлення територіальної цілісності України, і ми вдячні за підтримку. І я повинен сказати, що не буде ніякого рішення, якщо світ не буде тиснути на Росію в цьому питанні", - сказав він.

Разом з тим, Зеленський зазначив, що Україні під час пошуку миру з Росією потрібні її міжнародні союзники, які повинні твердо триматися під час переговорів.

Читайте також: Кількість виявлених випадків COVID-19 в Україні наблизилася до 800

Росію виключили з G8 у 2014 році через незаконну анексію Криму і розв'язування війни в Донбасі.

На попередньому саміті G7 в Біарріце в серпні минулого року Дональд Трамп наполегливо стверджував, що Путін треба запросити на наступну зустріч. Ніхто, крім італійського прем'єра Джузеппе Конте, не підтримав цю ідею.

Напередодні саміту у Вашингтоні, який кілька разів переносили-через пандемію COVID-19, Трамп запропонував запросити не лише Володимира Путіна, але ще і лідерів Індії, Австралії та Південної Кореї. Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак зазначає, що цей формат розширення спрямований проти Китаю.

Докладніше читайте в статті Олексія Їжака "Російські вісімки на полях історії" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі