Модернізація системи соціальної підтримки населення профінансована на 50% — заступник міністра

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Модернізація системи соціальної підтримки населення профінансована на 50% — заступник міністра Необхідно реформувати систему соцзахисту
На підтримку адміністрування соціальних виплат і соцпослуг і на розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування отримано понад 23 млн дол.

На 30 вересня 2019 року було отримано трохи більше 149 млн дол в рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", на який в 2014 році від Світового банку було отримано позику в 300 млн дол, тобто 49,7% від загальної суми позики. Є три напрямки фінансування: на "Удосконалення надання соціальної допомоги найбільш вразливим верствам населення" - в загальний фонд держбюджету України, було отримано 125 млн дол. На підтримку адміністрування соціальних виплат і соцпослуг і на розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування - через Мінсоцполітики й Український фонд соціальних інвестицій - понад 23 мільйони доларів, з них на сьогодні використано 22,5 мільйона доларів; з них 2 мільйони 690 тисяч доларів - на підтримку розвитку сімейних форм опіки.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав заступник міністра соціальної політики Олег Коваль. Що стосується УФСІ, за його словами, в міністерстві ще не підійшли до цього питання. Найближчим часом буде оновлення правління, потім проведений незалежний аудит.

"Міжнародні партнери, які наповнюють цей фонд, відгукуються про його роботу добре. Але нас цікавить дотримання законодавства та ефективність використання коштів, які потрібно буде повертати. Ми це розуміємо. Проте знаємо, що кошти ззовні допомагають прискорити процес і швидше здійснити необхідні зміни в країні", - зазначає заступник міністра. На його думку, головне, що передбачає проект, - створення єдиного реєстру всіх отримувачів пільг.

"Перший етап, написання програмного забезпечення, практично завершено. Нині аналізуємо - на якому воно рівні. Для мене як для голови тендерного комітету дуже важливо, щоб усі процедури були максимально відкритими і прозорими. Це ще одна складова нашої команди. Щоб забезпечити цю прозорість і об'єктивність, на недавньому засіданні було анульовано два торги, пов'язані з закупівлею IT-техніки. Для того щоб переглянути завдання та ціноутворення", - каже Коваль.

Законопроект про державний бюджет України на 2020 р. передбачає зменшення витрат на соціальний захист, охорону здоров'я та освіту.

Детальніше про проблеми соціального захисту громадян читайте у статті Алли Котляр "заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль: "Немає бажання ремонтувати проблемні місця. Ми хочемо побудувати щось нове"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі