Московський патріархат зробив єпископом священника, який сприяв анексії Криму — ПЦУ

Поділитися
Московський патріархат зробив єпископом священника, який сприяв анексії Криму — ПЦУ © Архієпископ Євстратій (Зоря)
За словами речника ПЦУ, за сприяння анексії він отримав відзнаку від окупантів.

УПЦ Московського патріархату призначила єпископом Каллініка Чернишева, який сприяв анексії Росією Криму, повідомив у Facebook речник Православної церкви України Євстратій Зоря. Каллінік Чернишев став "єпископом Бахчисарайським" напередодні, 8 грудня.

В Ніжинському Миколаївському соборі (збудованому якраз за 10 років до тієї самої "Чорної ради", після якої в ньому присягав царю гетьман Брюховецький) - було зроблено "єпископом Бахчисарайським" такого собі Каллініка Чернишева", - йдеться у повідомленні.

За словами Зорі, Каллінік активно сприяв анексії Кримського півострова, за що навіть отримав відзнаку.

"Ще майже чотири роки тому в Лаврі його обрали на "вікарного єпископа" в Крим, але через розголос в пресі - досі побоювалися висвячували, бо такого кандидата могли просто заарештувати як пособника окупантів", - додав Євстратій Зоря.

Нагадаємо, 6 січня Україна отримала томос про автокефалію ПЦУ, підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм напередодні. Церемонія передачі посоху й томосу митрополиту Епіфанію офіційно завершила процедуру отримання Україною церковної незалежності.

У зв'зку із цим Верховна Рада ухвалила закон, який зобов'язав всі релігійні організації у своїй статутній назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вони є, і центр якої знаходиться за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні". Зокрема, Українська православна церква Московського патріархату повинна вказати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви. Закон набув чинності у грудні минулого року.

У березні УПЦ МП подала до Окружного адміністративного суду Києва позов проти Міністерства культури, який стосується необхідності вказати в назві свою приналежність до країни-агресора та внести відповідні зміни до статуту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі