МОЗ готується до відкриття другої хвилі лікарень для лікування пацієнтів з коронавірусом

Поділитися
МОЗ готується до відкриття другої хвилі лікарень для лікування пацієнтів з коронавірусом © slavdelo.dn.ua
За словами Степанова, в деяких областях зросла кількість пацієнтів з коронавірусом, яких необхідно госпіталізувати.

МОЗ України готується до того, щоб відкривати другу хвилю лікарень для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, заявив глава міністерства Максим Степанов. У свою чергу головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, скільки зайнято ліжок у лікарнях, які вже відкриті.

"В деяких областях з таким ставленням громадян різке зростання кількості осіб, яких госпіталізують, збільшується. У зв'язку з цим нам необхідно відкривати другу хвилю (лікарень – ред)", - заявив Степанов під час щоденного брифінгу..

Він також звернув увагу на те, що в Україні значно зростає кількість госпіталізованих пацієнтів з COVID-19. Також за словами міністра, збільшується число українців з пневмонією.

"За попередню добу кількість нових людей, яких протестували щодо пневмонії, склало 958 осіб – таких цифр у нас ще не було. Кількість людей з пневмонією різко зростає. І це результат нашої легковажності", - зазначив глава МОЗ.

Максим Степанов нагадав, що на сьогоднішній день в Україні діє адаптивний карантин. Це означає, що обмеження діють на території того чи іншого регіону, зокрема регіональні комісії ТЕБ та НС вводять обмеження на роботу транспорту, торговельно-розважальних центрів або закладів харчування.

"Тому ніякої відміни обмежень остаточно не було. Навпаки, в умовах адаптивного карантину ми вважаємо, що це правильна тактика, тому що у нас чітке регіональне збільшення захворюваності", - заявив керівник відомства.

Водночас головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив про те, що в лікарнях, які спочатку відкрили для лікування пацієнтів з коронавірусом, зайнято 3 895 тисяч ліжок.

"У лікарнях першої хвилі із 23 тис. ліжок зайняті хворими 3,895 тис., з них у відділеннях інтенсивної терапії зайнято 350 ліжок. Всього на апаратах ШВЛ перебувають 82 пацієнта. Одночасно з цим ми готуємо лікарні другої хвилі і у нас готові 11,576 тис. ліжок, які готові приймати хворих з коронавірусною хворобою", - повідомив Ляшко.

За його словами, в МОЗ проаналізували можливість лікарень до розширення і будуть опрацьовувати механізми, щоб забезпечити всіх якісним і ефективним медобслуговуванням, якщо число хворих COVID-19 зростатиме. Ляшко також повідомив про те, що в регіонах є проблеми з маршрутами пацієнтів.

"Водночас ми бачимо деякі проблеми в областях щодо організації маршрутів пацієнтів та підвозу для госпіталізації у лікувальні заклади, визначені у відповідних документах. Тому спільно з міністром охорони здоров'я, НСЗУ та директорами департаментів охорони здоров'я ми проводимо селекторні наради і будемо відпрацьовувати механізми, як включати лікарні, що не увійшли в першу хвилю, і будемо вказувати на недоліки в областях щодо визначення маршрутів пацієнта", - заявив головний санлікар.

Ляшко зазначив, що в першу чергу для розширення можливості госпіталізації пацієнтів з COVID-19 розглядатимуть Закарпатську область. Адже там спостерігається значне зростання захворюваності та кількість госпіталізацій.

"За нашою інформацією, 243 пацієнта госпіталізовано вже в медустанови другої хвилі. Тому наше завдання – щоб туди прийшли кошти від НСЗУ", - пояснив Ляшко.

Читайте також: Європейські ціни на газ стали нижчими, ніж російські

Станом на 24 червня в Україні лабораторно підтвердили 39 014 випадків зараження коронавірусом. За останню добу COVID-19 виявили у 940 осіб. За весь час пандемії в Україні вилікувались від коронавірусу 17 409 осіб. Ще 1051 випадок став летальним.

При цьому Україна потрапила в список країн з так званої "червоної зони". Це означає, що в країні спостерігається значне поширення коронавірусу і країна не відповідає критеріям для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі