МОЗ має намір створити держрезерв засобів індивідуального захисту

Відео
Поділитися
МОЗ має намір створити держрезерв засобів індивідуального захисту Відповідний механізм, яким чином МОЗ буде це забезпечувати, вже розробляється
За словами Степанова, попередні розрахунки кількості грошей, які необхідно буде витратити на створення резерву, вже проведені.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що МОЗ планує створити державний резерв засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) на базі лікарень. Відповідна концепція вже розроблена.

"У нас сформована відповідна концепція, яким чином ми будемо наповнювати держрезерв. Ми вважаємо, що в майбутньому не можна допускати таку ситуацію, яка у нас була на початку епідемії, коли не було ні ЗІЗ, ні інших речей, необхідних під час епідемії. І ми вважаємо, що тут необхідно внести зміни – всі ці запаси повинні знаходитися не десь на центральному рівні, а безпосередньо в лікарнях, медичних установах, які потребують ЗІЗ",- сказав він під час прес-брифінгу в четвер, 28 травня.

За словами міністра, відповідний механізм, яким чином МОЗ буде це забезпечувати, вже розробляється.

"Вже проведено попередні розрахунки, яку кількість грошей необхідно буде витратити на створення такого резерву", - підсумував Степанов.

Читайте також: Ляшко назвав дату, коли в Україні зафіксують нульову статистику по коронавірусу

Станом на ранок 28 травня в Україні зафіксовано 22 382 випадків зараження коронавірусом, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Раніше заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з ослабленням карантину Україна перейшла від стратегії зниження захворюваності COVID-19 до стратегії стримування захворюваності. За його словами, головна мета зараз – не допустити зростання захворюваності в країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі