МОЗ наполягає на введенні "масочного режиму" — Ляшко

Відео
Поділитися
МОЗ наполягає на введенні "масочного режиму" — Ляшко © NewsMakers
У міністерстві не рекомендують заходити без маски в магазини, аптеки та інші громадські місця.

У МОЗ розглядають всіх людей як потенційно інфікованих коронавірусом і наполягають на введенні "масочного режиму", так як він зменшить можливість передачі COVID-19 між українцями, повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. За його словами, маска не гарантує захист людини від зараження, проте запобігає можливе інфікування оточуючих.

"Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину. Це не засіб індивідуального захисту. У той же час ми рекомендуємо і наполягаємо, без маски не заходити в магазини, аптеки та інші місця. Чому? Тому що ми розглядаємо всіх як потенційно інфікованих. Коли маска на обличчі, тоді виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується і не досягає півтора метрів, може виділятися не більше ніж на 10-15 см", - сказав Ляшко під час брифінгу в четвер, 2 квітня.

Він пояснив, що маска потрібна тому, що людина без симптомів і проявів хвороби може бути інфікованою і розносити вірус. Крім того, маска з клапаном може також заражати вірусом інших людей через потік повітря, який виділяється власне з самого клапана.

"Хотів би звернути увагу всіх, хто носить респіратори з клапанами видиху. Вони захищають тільки вас, але вони не виконують функцію захисної маски. Оскільки клапан видиху дозволяє достатньо швидко і якісно односпрямованим потоком виділятися великій кількості повітряного потоку, який може містити збудника інфекції", - повідомив Ляшко.

Читайте також: Число діагностованих випадків COVID-19 в Україні збільшилося до 804

Раніше повідомлялося, що Офіс президента розглядав можливість введення режиму "всі в масках" з 6 по 24 квітня та обмеження кількості людей на вулицях, оскільки саме на Великодні свята очікується пік захворюваності на COVID-19.

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня. До цього режим надзвичайної ситуації діяв в областях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі