МОЗ за допомогою мультиків розповів про запобігання коронавірусу

Поділитися
МОЗ за допомогою мультиків розповів про запобігання коронавірусу МОЗ закликає бути обережним і не панікувати © NewsMakers
Як і при будь-якому вірусному захворюванні, є певні правила поведінки для того, щоб не захворіти.

МОЗ поширив коротенькі мультиплікаційні ролики, в яких популярно розповідається про коронавірус і перші кроки при підозрі на захворювання.

У Міністерстві охорони здоров'я створили на тлі спалаху нового коронавірусу два мультфільми: "Якщо ви захворіли" та "Як захиститись від коронавірусної інфекції COVID-19".

У МОЗ зазначили, що не захворіти на коронавірус можна, якщо дотримуватися простих правил, передає УНН з посиланням на МОЗ.

"Для профілактики захворювання коронавірусної інфекції COVID-19 слід дотримуватись стандартних рекомендацій: часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами; під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою; уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель; не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, із 27 лютого в Україні почнуть діяти інспекторські служби, що роз'яснюватимуть у закладах дошкільної та шкільної освіти, а також ресторанах та громадському транспорті правила запобігання поширення коронавірусу, а також як потрібно реагувати, якщо є підозри.

Тест-системи на виявлення Covid-19 в першу чергу отримають Львівська, Чернівецька і Закарпатська області. Про це на брифінгу у Нових Санжарах повідомив в. о. голови Центру громадського здоров'я Ігор Кузин, повідомляє Укрінформ.

"Попередньо ми запланували таким чином, що це буде поетапний процес, оскільки ми повинні проводити певне навчання фахівців -вірусологів, які працюють на рівні обласних лабораторних центрів. Першим пріоритетом ми очікуємо, що в кінці цього тижня або на наступному такі тест-системи будуть насамперед спрямовані в три основні області: Львівська, Чернівецька і Закарпатська область. Це перші регіони, які отримають ці тест системи, але ми спочатку проведемо навчання", - сказав Кузін.

За його словами, ці регіони були обрані для першочергового розподілу, оскільки саме з областей найбільше людей працює в Італії і очікується, що хтось з них буде повертатися в Україну.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі