Музей Революції гідності в Києві будуватимуть за проектом німецьких архітекторів

Фото
Поділитися
Будівля музею на вершині пагорба символізує вирішальний момент штурму і продовжує цей лейтмотив у концепції "будівлі, по якій можна ходити".

Міжнародне журі обрало переможцем конкурсу в номінації "Музей Революції Гідності" проект "Штурм пагорба" від архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH, архітектори: проф. Ян Кляйхус, Йоганес Кресснер.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури, компанія-переможець відома проектами в багатьох країнах, зараз за її розробкою реалізують споруду Національного музею в Осло.

На оголошений Кабінетом міністрів відкритий анонімний конкурс щодо музею та меморіального комплексу було отримано 66 заявок із 12 країн світу. Найкращий проект меморіалу було визначено в лютому 2018 року. Друга стадія конкурсу визначала проект самого музею, вже з урахуванням вигляду меморіальної частини. У фіналі змагалися шість проектів.

Після підведення підсумків конкурсу в номінації "Музей Революції гідності" та громадського обговорення конкурсних пропозицій буде укладено договір із переможцем конкурсу та розпочато роботи із розробки проектно-кошторисної документації для будівництва музею Революції гідності.

Нагадаємо про те, що переможці конкурсу в номінації "Меморіал Героїв Небесної сотні" були визначені в лютому 2018 року. Це – архітектори Ірина Волинець (Львів, Україна) та Марія Процик (Ротердам, Нідерланди).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі