МВС України придбає 13 літаків Ан-178

Поділитися
МВС України придбає 13 літаків Ан-178 Ан-178 – близькомагістральний транспортний турбореактивний літак, розроблений ДП "Антонов" © Facebook/Антонов
Презентований ще в 2015 році повністю український близькомагістральний військово-транспортний літак цікавить Нацгвардію і ДСНС.

Міністерство внутрішніх справ України планує придбати 13 літаків Ан-178 українського виробництва, заявив 17 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час поїздки до Франції на авіасалон Paris Air Show, повідомляє прес-служба міністерства.

"Міністерство внутрішніх справ закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії і рятувальників ДСНС. Контракт домовилися підписати вже цієї осені. Це перші літаки з українських і європейських, але без російських комплектуючих", – заявив міністр.

Міністр зазначив, що повністю контракт буде завершено через три роки, вже цієї осені відбудуться демонстраційні польоти Ан-178 для МВС. Літак підходить міністерству за всіма технічними показниками і буде використовуватися як Національною гвардією України, так і Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Ан-178 – близькомагістральний транспортний турбореактивний літак, розроблений ДП "Антонов". Його розробка була розпочата ще у 2004 році на базі пасажирського Ан-158 (Ан-148-200). За час розробки були внесені деякі зміни, щоб адаптувати цей літак до військової служби.

Прем'єрний показ Ан-178 пройшов на Le Bourget-2015 (Париж, Франція), де новий український транспортник став однією з головних подій, а також на регіональній Dubai Air Show-2015 (ОАЕ) і демонструвався на статичній стоянці. На міжнародній ILA Berlin Air Show-2016 у червні відбувся успішний дебют літака в льотній програмі виставки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі