МЗС вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах Сербії в Україні

Поділитися
МЗС вручило ноту протесту тимчасовому повіреному у справах Сербії в Україні У МЗС наголосили, що цей інцидент сприймається, як недружній акт © Андрій Товстиженко, DT.UA
В МЗС занепокоєні візитом в Белград представників "окупаційної влади Криму".

Міністерство закордонних справ України висловило протест тимчасовому повіреному у справах Сербії в Україні Світлані Кошутич через візит представників окупаційної адміністрації Криму в Белград 4-7 грудня. Про це йдеться в коментарі, поширеному прес-службою українського зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване фактом візиту представників окупаційної адміністрації Криму в Белград 4-7 грудня 2019 року, в ході якого мали місце зустрічі з депутатами парламенту Сербії та проведення конференції "Белградський діалог: конструктивні відносини з Росією і визнання волевиявлення народу Криму", - повідомляє прес-служба.

У МЗС наголосили, що цей інцидент сприймається, як недружній акт, що порушує положення резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 від 27.03.2014 "Територіальна цілісність України" і кваліфікується як спроба Російської Федерації легітимізувати незаконну окупацію Автономної Республіки Крим.

Раніше МЗС України вручило ноту протесту послові Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто через його висловлювання щодо автономії угорської національної меншини в Україні та блокування угорською стороною діяльності Комісії Україна-НАТО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі