На блокпостах Донбасу почали дезінфікувати автомобілі: фоторепортаж

Фото
Поділитися
Військовослужбовці підрозділів РХБЗ несуть службу в Донецькій і Луганській областях.

У рамках посилення протиепідемічних заходів на блокпостах у зоні проведення операції Об'єднаних сил військовослужбовці дезінфікують автомобіля. Всього в Донецькій і Луганській областях розгорнули понад 50 пунктів спеціальної обробки автотранспорту, повідомив пресцентр штабу ООС у четвер, 2 квітня.

Військовослужбовці підрозділів радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗСУ несуть чергування на ключових блокпостах у місцях в'їзду-виїзду на адміністративних межах областей і найбільш жвавого трафіку.

Бійці РХБЗ проводять дезінфекцію як військового, так і цивільного транспорту з допомогою спеціальних хлоромістких розчинів. У першу чергу, обробляються ручки, поручні, вікна, двері, люки та інші місця найбільш ймовірного контакту з руками.

Аналогічні заходи проводяться на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду, а також при в'їзді до місць дислокації підрозділів Об'єднаних сил.

"Завдяки подібним своєчасним і ефективним заходам ц даний час вдалося запобігти поширенню небезпечної інфекції серед військовослужбовців. У даний час випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано", - запевнили в штабі.

25 березня Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації на всій території України і продовжив карантин до 24 квітня. До цього режим надзвичайної ситуації діяв в областях, де були офіційно підтверджені випадки COVID-19.

Карантинні заходи діють в Україні з 12 березня. 16 березня Кабмін за ініціативою президента Зеленського посилив їх: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 осіб.

Пропуск людей і транспортних засобів через лінію розмежування у зоні ООС було припинено 22 березня. До цього протягом місяця людям на КПВВ міряли температуру.

З 28 березня в'їзд до Донецької і Луганської областей обмежили.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі