На Буковині у літньому таборі отруїлося 30 дітей

Поділитися
На Буковині у літньому таборі отруїлося 30 дітей Постраждалі діти знаходяться під наглядом медиків, Держпродспоживслужба веде розслідування © УНІАН
Причини отруєння встановлюються, життя постраждалих, за словами медиків, поза небезпекою.

Чергове отруєння дітей на відпочинку відбулося у літньому таборі у селі Репужинці Заставнівського району на Буковині – 9 червня понад 30 відпочиваючих там дітей госпіталізовані з ознаками отруєння, повідомляє місцеве інформаційне агенство "АСС".

Агентство відзначило, що першими отримали повідомлення у Чернівецькому лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України. Ситуацію прокоментував заступник директора ДУ "Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України" Сергій Торський.

"9 червня отримали повідомлення про скарги на біль у животі і блювання у 30 дітей, які відпочивають у таборі у Репужинці. Зараз туди виїхали фахівці з лабораторії і медики Заставнівської ЦРЛ", – заявив він.

Інцидент також прокоментував керівник головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів у Чернівецькій області Олександр Александрюк. Він зазначив, що у постраждалих дітей спостерігалися нудота і блювота.

"Але ситуація поліпшується. Комісія у складі Держпродспоживслужби та обласного лабораторного центру працює на місці. Встановлюємо, що могло викликати захворювання дітей", – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що в шкільному автобусі в Київській області отруїлися 12 учнів.

5 жовтня 2018 року в дитячому садку № 6 "Веселка" в НетішиніХмельницької області масово отруїлися діти. Пізніше на лікарняних ліжках опинилися і дорослі, в тому числі вихователі установи. У приміщеннях дошкільного закладу була проведена дезінфекція.

У постраждалих спостерігалися симптоми гострої кишкової інфекції: підвищення температури, нудота, блювота, пронос, загальна слабкість і біль у животі. Причиною захворювання дітей і дорослих став сальмонельоз.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі