На Харківщині через спалах коронавірусу закрили психоневрологічний інтернат

Поділитися
На Харківщині через спалах коронавірусу закрили психоневрологічний інтернат © УНН
Всього в інтернаті постійно проживають 119 осіб.

У Піско-Радьківському психоневрологічному інтернаті, що у Харківській області, виявили 10 випадків коронавірусу, повідомив у Facebook директор департаменту соціального захисту населення ОДА Юрій Шпарага. За його словами, у зв'язку з цим інтернат повністю закрили.

"Кількість громадян, що постійно проживають в інтернатній установі 119, обслуговуючий персонал 85. Станом на вечір 27 травня у 10 осіб виявлені позитивні результати на COVID-19 , із них обслуговуючий персонал 7. Перебувають на самоізоляції 27 осіб із числа персоналу, в тому числі й директор", - написав Шпарага.

За його словами, з 8:00 28 травня інтернат повністю закрили. При цьому підопічні та персонал також не зможуть покинути установу. Шпарага зазначив, що тестування провели всім підопічним та персоналу.

Директор департаменту заявив про те, що вхід до інтернату контролюють поліцейські. Шпарага запевнив, що в установу направили додаткові медичні маски, респіратори, захисні окуляри, костюми, рукавички.

"Також засоби захисту спрямовано до територіального центру Борівського району. Ситуація в установі повністю керована та контрольована. Наймолодшому підопічному 30 років, найстарішому 98", - підсумував Шпарага.

Читайте також: Кличко: У двох гуртожитках Києва і в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей зафіксували нові спалахи коронавірусу

Нагадаємо, станом на 28 травня в Україні лабораторно підтвердили 22 382 випадки зараження коронавірусом. При цьому за останню добу зафіксували 477 нових випадків. За час епідемії в Україні від COVID-19 вилікувалися 8 439 осіб. Ще 669 випадків стали летальними.

Водночас віцепрезидент НАН України Анатолій Загородній заявив про те, що Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус. Однак, за його словами, "схил досить пологий, але все ж таки ми виходимо на зменшення кількості захворілих щодня". Щоправда напередодні нових випадків захворювання було на 156 менше, ніж сьогодні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі