На Харківщині розпочалась перевірка пожежної безпеки соціально важливих об'єктів

Поділитися
На Харківщині розпочалась перевірка пожежної безпеки соціально важливих об'єктів У Харкові розпочали виконувати доручення преидента щодо дотримання протипожежної безпеки © kharkivoda.gov
Інспекцію в закладах міста Лозова разом зі спеціалістами ДСНС 7 грудня провів голова ХОДА Олексій Кучер.

У Харкові розпочали перевірку закладів з масовим перебуванням людей на предмет дотримання заходів протипожежної безпеки. Інспекцію в закладах міста Лозова разом зі спеціалістами ДСНС 7 грудня провів голова ХОДА Олексій Кучер.

"На жаль, у Одесі відбулась страшна трагедія. Тому Президент дав доручення Кабінету міністрів України провели інспекцію всіх закладів та місць скупчення людей. Це дитячі садки, школи, гуртожитки. Я дав відповідне доручення як профільному департаменту, так і керівнику ДСНС в Харківській області: не чекати документів від Кабміну, а негайно реагувати на доручення. Збирати відповідну комісію та розпочати перевірку закладів", - сказав Олексій Кучер.

За його інформацією, закладів, які необхідно перевірити на пожежну безпеку, в області нараховується близько 3000. У ДСНС відзначають, що їх перевірятимуть біля 200 співробітників відомства.

"Президентом було поставлено завдання: до 10 січня всі об'єкти необхідно проінспектувати", - акцентував увагу рятувальників голова ХОДА.

Старт перевіркам він дав особисто. Разом із начальником ДСНС України в Харківській області Олександром Волобуєвим, директором Департаменту цивільного захисту ХОДА Павлом Пономаренком та Лозівським міським головою Сергієм Зеленським Олексій Кучер відвідав 3 заклади міста Лозова: Лозівський вищий коледж мистецтв, дитячо-юнацьку спортивну школу "Юність" та НВК №10.

Зауваження до пожежної безпеки були виказані в кожному з закладів, проте в найгіршому стані виявився коледж мистецтв, який знаходиться в підпорядкуванні Харківської обласної ради. У закладі, де навчається 227 дітей, взагалі відсутня протипожежна сигналізація. Кошти на неї керівництво просить уже не перший рік. Але необхідні 1,8 млн грн. досі не виділили.

"Я вже вдруге відвідую заклад обласного підпорядкування, і він у гіршому стані, ніж той, який фінансується за рахунок місцевих коштів. Це є великою проблемою, - зауважив Олексій Кучер. - Я зараз буду з'ясовувати, чому так відбувалося, чому керівництво області не реагувало. Будемо робити висновки. Звісно, що вже мені виправляти те, що відбувається тут. Найближчим часом відреагуємо. Так не може бути, щоб діти фактично знаходилися в небезпеці".

Голова ХОДА доручив директору Департаменту цивільного захисту ХОДА до понеділка зібрати всю документацію та історію листування щодо пожежної сигналізації в ліцеї. Керівництву ДСНС Олексій Кучер нагадав про відповідальність за результати проведеної роботи та відзначив: "Ми бачимо, що такі трагедії відбуваються, коли наявна недбалість керівництва. На вас покладається обов'язок усе перевірити – і негайно цю роботу розпочати".

Нагадаємо, перевірити стан протипожежної безпеки закладів з масовим перебуванням людей Кабінету міністрів України та місцевим органам влади доручив Президент України Володимир Зеленський. Таким чином він відреагував на трагічні події в Одесі, де 4 грудня сталася масштабна пожежа в коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Кількість загиблих у цій пожежі вже зросла до 8 осіб, а доля ще 10 людей лишається невідомою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі