На Львівщині звільнили 213 митників одним наказом

Поділитися
На Львівщині звільнили 213 митників одним наказом Нова митниця запрацювала з 9 грудня © fmua09 / Depositphotos
Митники звільнені в рамках реорганізації галицької митниці.

В. о. начальника Львівської митниці Олег Лозинський розпорядився звільнити 213 співробітників у зв'язку з її реорганізацією та створенням Галицької митниці. Про це йдеться в наказі №666 від 21 грудня, який оприлюднило видання Zaxid.net.

"Згідно з чинним законодавством ми зобов'язані попередити працівників, які будуть звільнені у зв'язку з реорганізацією митниці. Протягом двох місяців керівництво Галицької митниці проаналізує їх роботу і прийме остаточне рішення, приймати їх на роботу в нову структуру", - прокоментували ситуацію в прес-службі Галицької митниці.

Більшість працівників Львівської митниці вже прийняті на роботу в об'єднану Галицьку митницю, а 213 митників, яких звільнили окремим наказом - це менша частина колективу. До них у керівництва Галицької митниці є зауваження, тому їх роботу проаналізують додатково. Значна частина звільнених митників указом №666 фігурувала в скандальних ситуаціях, пов'язаних з корупцією.

Нагадаємо, що Державна митна служба, також відома як Нова митниця, розпочала роботу 9 грудня. Вона складається з 16 регіональних митниць (раніше було 26).

Уряд Володимира Гройсмана схвалив запуск реформи щодо поділу Державної фіскальної служби, затвердивши відповідні положення в початку березня. В кінці червня суд розблокував конкурс на посаду керівника Державної митної служби. Його переможцем став Максим Нефьодов. З 15 липня Нефьодов почав роботу на посаді голови ГТС.

У найближчі кілька років Державна митна служба зосередиться на поштових, контейнерних, а також автомобільних перевезеннях на західному кордоні.

Детальніше про реформу ДФС читайте у статті Костянтина Швабія та Ірини Петрової "Податково-митні гойдалки: то злиття, то розставання!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі