На Майдані розпочався марафон на підтримку підозрюваних у "справі Шеремета"

Поділитися
На Майдані розпочався марафон на підтримку підозрюваних у "справі Шеремета" Справу Шеремета шито білими нитками © укринформ
А на Банковій активісти вимагали відставки голови МВС.

У Києві в неділю, 22 грудня, відбуваються одразу дві акції, пов'язані з розслідуванням вбивства журналіста Павла Шеремета. Їх учасники вимагають відставки голови МВС Арсена Авакова та справедливості для тих, кого слідство оголосило "вбивцями" журналіста.

Марафон на Майдані: У центрі столиці відбувається марафон "Білими нитками", учасниками й організаторами якого є українські музиканти. Вони підтримують музиканта й ветерана АТО Андрія Антоненка (Riffmaster), волонтерку та дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко та військового медика Яну Дугар.

У провину "підозрюваних" ані організатори, ані учасники марафону не вірять. На зведеній біля Монументу Незалежності сцені – плакати "#яневірю: білими нитками" і "Хто наступний?".

"Всі ці троє людей з нами, ми обов'язково будемо добиватися правди, ми зробимо все, що буде в наших силах задля того, аби справедливість перемогла", - наголосив музикант, радіоведучий Сергій Кузін.

Попри дощовиту погоду, станом на 13:30 до марафону долучилось понад 200 людей, пише "Укрінформ".

Очікуються виступи понад двадцяти артистів, серед яких гурти "Мотор'ролла", "Мандри", Karna, Сергій Танчинець ("Без Обмежень"), Іван Леньо та Володимир Шерстюк (Kozak System), "Нумер 482" та інші. Музичний марафон триватиме до 22:00.

Акція на Банковій: Тим часом під будівлею Офісу президента України зібрались більше десятка активістів. Вони тримали плакати "Аваков чорт", "Тимчасовий міністр - час сплив", "Авакова у відставку".

"На його рахунку провалена реформа правоохоронних органів, вибіркова переатестація і реабілітація старих кадрів. Нерозкриті напади на активних громадян і журналістів, злочини самих правоохоронців, фальсифікації розслідувань. Непрофесіоналізм, популізм, участь в політичних війнах і інформаційних спецопераціях Арсена Авакова і його підлеглих", - вважають організатори заходу.

І пообіцяли зробити акцію безстроковою, якщо міністр внутрішніх справ не піде у відставку, повідомляє LB.ua.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтерку Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця ССО Андрія Антоненка та військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислав та Інна Грищенки.

Поліція вважає, що вони можуть володіти інформацією про вбивство Шеремета. За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли. Колеги Шеремета з "Української правди" піддали сумніву озвучену поліцією версію щодо мотивів вбивства.

13 грудня Печерський суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Антоненка та Кузьменко взяв під варту на 60 діб без права внесення застави.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року унаслідок підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков казав, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Що відомо про вбивство Павла Шеремета" і матеріалі Лесі Литвинової "Еволюція гідності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі