На Одещині випробували ракети "Нептун" із новими головками самонаведення

Поділитися
На Одещині випробували ракети "Нептун" із новими головками самонаведення На Одещині вчергове випробували "Нептуни" © Укроборонпром
Під час стрільб було перевірено роботу низки конструкційних нововведень.

На Одещині у понеділок, 27 травня, вчергове випробували ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун", повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром". Під час стрільб перевірялась робота низки конструкційних нововведень крилатої ракети Р-360, що здатна вражати морські цілі.

Ракету оснащено новою головкою самонаведення, що дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування, двигуном для більш активного виведення на маршову ділянку польоту, і крилами та рулями більшої площі для підвищення маневреності і керованості.

Крім цього, було частково змінено електронну та цифрову "начинку" крилатої ракети. Встановлено новий радіовисотомір для зменшення висоти польоту й ускладнення її виявлення та перехоплення ворогом, і складові системи навігації для роботи в умовах використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

На думку конструкторів, нововведення дозволять крилатим ракетам "Нептун" обходити зони протиповітряної оборони та вражати цілі в тилу противника.

Крилата ракета "Нептун" розроблена державним конструкторським бюро "Луч" у межах стратегічної програми "Ракетний щит". У грудні 2019 року ракетні комплекси мають надійти на озброєння підрозділів берегової оборони ВМС України.

Докладніше про необхідність реформування військової промисловості читайте у статті Валентина Бадрака "Реформа "оборонки" як ключовий виклик новому президенту" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі