На окупованих територіях можливості діагностувати коронавірус немає — Денісова

Поділитися
На окупованих територіях можливості діагностувати коронавірус немає — Денісова © Facebook/Сергей Голоха
Близько 150 осіб госпіталізовано з пневмонією.

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей уже близько 800 чоловік звернулися за допомогою у зв'язку з гострою респіраторною вірусною інфекцією, однак діагностувати коронавирусную інфекцію там неможливо через відсутність відповідних тестів в лікарнях, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

"З них близько 150 - госпіталізовані з підозрою на наявність пневмонії, зокрема двоє дітей 11 і 13 років перебувають під наглядом лікарів", - написала Денисова на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, Денисова повідомила, що з початку 2020 року отримала близько 1000 звернень від громадян України, яких утримують в установах виконання покарань в ОРДЛО, зі скаргами на ненадання медичної допомоги, жорстоке поводження і катування.

"В умовах стрімкого поширення респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, вкрай занепокоєна ситуацією щодо забезпечення прав і свобод громадян України, які залишилися проживати на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, і ув'язнених, що містяться у місця несвободи", - підкреслила Денисова.

Вона звернулася до Верховного комісару ООН з прав людини Мішель Бачелет, голові ОБСЄ Хайді Рамі, президента Міжнародного комітету Червоного Хреста Петеру Мауреру і голови Європейського комітету з питань запобігання катуванням Миколі Гнатовскому з проханням посприяти наданню необхідної медичної допомоги для цивільного населення ОРДЛО і громадян України, які перебувають у місцях несвободи.

З 7 березня на КПВВ в Донбасі ввели обмеження у зв'язку з збільшенням ОРДЛО випадків респіраторних захворювань, які можуть бути викликані коронавирусной інфекцією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі