На параді в Мінську пройдуть маршем військові злочинці з РФ - InformNapalm

Поділитися
На параді в Мінську пройдуть маршем військові злочинці з РФ - InformNapalm Житлові квартали Маріуполя обстрілювали підрозділи 4-ї Кантемирівської дивізії ЗС Росії © 0629.com.ua
У заходах на честь Дня Республіки візьме участь полк ЗС Росії, що брав участь в обстрілі Маріуполя у січні 2015 року.

У білоруському Мінську в середу, 3 липня, відбудеться парад на честь святкування Дня Республіки. У ньому візьме участь підрозділ 275-го самохідно-артилерійського полку(275-ї САП) 4-ї танкової Кантемирівської дивізії ЗС РФ, бійці якого брали участь у військових злочинах на сході України, повідомляє міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm.

"Військовослужбовці цього підрозділу з м. Наро-Фомінськ Московської області прибули до Білорусі ще 20 червня 2019 р... Військові цього підрозділу безпосередньо брали участь у військовій агресії проти України та причетні до скоєння військових злочинів",- йдеться в повідомленні.

Наприкінці червня на інформаційному порталі Міністерства оборони Білорусі був опублікований матеріал про підготовку до параду військ Мінського гарнізону, присвяченого Дню Республіки. Кореспондент військового інформаційного агентства "Ваяр" ("Воїн" - ред.) взяв інтерв'ю у декількох російських військовослужбовців, що дозволило волонтерам зібрати більше інформації про військових полку-злочинця.

Один з них - єфрейтор контрактної служби Олександр Коливанов (19.10.1998 року народження) з Мєждуреченьска Кемеровської області. Після закінчення строкової служби підписав контракт, служить у 275-му Тарнопольскому червонознаменному орденів Суворова і Кутузова полку(в/ч 73941, пункт постійної дислокації - Наро-Фомінськ) старшим радіотелефоністом.

Цей полк входить до складу 4-ї гвардійської танкової Кантемирівської дивізії 1-ї танкової армії Збройних сил РФ.

"Ще в 2014-201 рр. волонтери спільноти InformNapalm виявили і провели ідентифікацію основних російських підрозділів угруповання сил вторгнення... 275-ий САП є одним з артилерійських підрозділів Західного військового округу ЗС РФ, що входили до складу російської групи", - наголошується у матеріалі.

Ще одним військовослужбовцем 275-го САП був лейтенант Володимир Клейн (4.01.1991 року народження, уродженець Єкатеринбурга), ліквідований на території України, внаслідок підриві самохідної артилерійської установки 29 серпня 2014 року. Ім'я Володимира Клейна внесено до спеціальної "книги пам'яті" загиблих за підконтрольні Росії бандформування "Л-ДНР".

У той самий день, за даними Центру "Миротворець, були знищені щонайменше семеро російських кадрових військових. Під час організованого виходу українських військових з Іловайського котла російська армія зазнала втрат у живій силі (пораненими, убитими і полоненими) і військовій техніці.

"Однак однією з найчорніших сторінок військових злочинів, скоєних військовослужбовцями 275-го САП, є обстріл Маріуполя 24 січня 2015 року. Цього дня російські підрозділи здійснили обстріл маріупольського мікрорайону "Східний" з ракетних систем залпового вогню БМ-21 "Град"... Загинули 29 громадян України, 92 були поранені, серед загиблих і поранених - діти та підлітки. Були пошкоджені житлові будинки, у зону ураження потрапили школа, ринок і магазини", - зазначають волонтери.

За даними СБУ, координував дії російських реактивних дивізіонів підполковник ЗС РФ Максим Власов ("Югра") 1980 року народження. Дослідники спільноти Bellingcat встановили, що в той час Власов був командиром артилерійського підрозділу 275-го САП.

"За даними радіоперехоплення розмов, саме Власов віддавав накази артилеристам на вогневих позиціях. Примітно, що навіть після отримання ним інформації про те, що снаряди "Граду" влучили не по позиціях українських військовослужбовців, а по житловому району Маріуполя, він не припинив обстріл, а лише наказав пильніше здійснювати наведення", - додається в матеріалі.

InformNapalm

За даними волонтерів, в обстрілі Маріуполя також брало участь ще одне з'єднання 4-й Кантемирівської дивізії – 2-а Таманська мотострілецька дивізія. Українським спецслужбам вдалося задокументувати перехід підрозділами ЗС РФ російсько-українського кордону і дорогу на позиції терористів.

Нагадаємо, 4 червня правозахисники і жертви військових злочинів російсько-окупаційних військ влаштували під будівлею Верховної Ради акцію на підтримку законопроєкту №9438 – про військові злочини проти людяності.

Депутатам наочно продемонстрували той невеликий перелік побутових речей, яким утримувані бойовиками українці мали "розкіш" користуватися в полоні. За інформацією правозахисників, підвали окупованого Донбасу часто були непридатні навіть для короткочасного перебування людей, а заручників утримували в них роками.

Із закликом якнайшвидше прийняти проєкт закону до депутатів також звернулась вдова убитого бойовиками за український прапор горлівчанина, Героя України Володимира Рибака.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі