На шахті в Донецькій області сталася аварія, загинув гірник

Поділитися
На шахті в Донецькій області сталася аварія, загинув гірник Через аварію роботу шахти призупинено © ДТЕК
Стався раптовий викид вугільно-газової суміші з обвалом породи.

На шахті "Центральна" поблизу міста Торецьк Донецької області сталася аварія, унаслідок якої загинув робітник 1983 року народження. Про це повідомив в суботу пресцентр Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

"14 червня о 20:56 у ДСНС надійшла інформація, що поблизу Торецька в шахті "Центральна" ДП "Торецьквугілля" на горизонті 1146 м на ділянці № 42 стався раптовий викид вугільно-газової суміші з обвалом породи", - сказано в повідомленні.

На місці аварії перебували два гірники, одному з них вдалося врятуватися самостійно. Сьогодні вночі рятувальники знайшли тіло загиблого гірника. Роботу шахти було призупинено.

Як повідомляла "Східна правозахисна група", статистика за 2014-2018 р.р. говорить про те, що кожен місяць на шахтах України гине мінімум один шахтар, також кожен день один шахтар отримує виробничу травму. Президента, уряд і парламент закликають звернути увагу на проблеми виробничого травматизму у вугільній галузі.

Нагадаємо, що 29 травня близько 4:00 у поліцію надійшло повідомлення про те, що на шахті "Лісова" у Сокальському районі Львівщини стався обвал породи, в результаті чого під завалом опинилися двоє гірників. Під час проведення рятувальної операції на поверхню їх підняли без ознак життя.

Ситуацію обговорювали на нараді членів Ради національної безпеки і оборони, присвяченій енергетичній безпеці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі