На столичному мосту Метро затримали колишнього військовослужбовця з карабіном – поліція

Поділитися
На столичному мосту Метро затримали колишнього військовослужбовця з карабіном – поліція Три місяці тому поліція вилучила у "мінера" три кілограми вибухівки © Hromadske.ua
Вибухівки у затриманого не було, його автомобіль оглядають вибухотехніки.

Поліція затримала озброєного карабіном чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро в Києві. Іншої зброї і вибухівки у нього не було. Автомобіль затриманого, який, за його словами, було заміновано, оглядають вибухотехніки, повідомив начальник столичної поліції Андрій Крищенко журналістам у середу ввечері, 18 вересня.

"При ньому нічого не знайдено нічого вибухонебезпечного. Вибухотехніки проводять огляд автомобіля, надалі буде огляд місця події", - розповів він, уточнивши, що поліцейський дрон затриманий збив з карабіна.

За словами Крищенка, особу затриманого встановлено. Ним виявився колишній військовослужбовець. Однак уточнювати, в якому підрозділі служив затриманий, і чи брав він участь в АТО / ООС, керівник київської поліції відмовився.

Він також повідомив, що три місяці тому правоохоронці вилучали у затриманого "два кілограми вибухівки та багато боєприпасів". Судячи зі слів Крищенка, колишній військовослужбовець здав боєприпаси добровільно, повідомивши поліції, що знайшов їх. Зараз його слова перевіряє слідство.

Крищенко додав, що затриманий є уродженцем Криму і раніше був звільнений з військової служби.

В операції з його затримання були задіяні понад 300 осіб: співробітників поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Служби безпеки України. Затримати "мінера" вдалося, не відкриваючи вогонь, підкреслив Крищенко.

Нагадаємо, 18 вересня невідомий чоловіка заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала діяння невідомого як підготовку до теракту. Увечері чоловіка затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

За даними ЗМІ, затриманий колишній військовослужбовець Олексій Білько, уродженець Криму. Одні видання називають його колишнім снайпером 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ, інші стверджують, що він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку в одній із частин ССО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі