На трасі під Мелітополем вибухнув військовий причеп із пальним

Поділитися
На трасі під Мелітополем вибухнув військовий  причеп із пальним Причеп перевозив пальне та елементи броні © ДБР
Вантажний причеп рухався у колоні техніки військової частини, яка передислоковувалася на нове місце служби.

У Запорізькій області під час передислокації однієї з військових частин Збройних сил України зайнявся і вибухнув вантажний причеп із пальним і елементами броні. Розслідуванням справи про завдання збитків у великих розмірах займається управління Державного бюро розслідувань у Мелітополі.

За попередньою інформацією, під час руху колоні військової техніки до нового місця служби частини зайнявся один із причепів, згодом пролунало декілька вибухів.

"У згаданому причепі перевозились паливно-мастильні матеріали та конструктивні елементи захисної динамічної броні, які внаслідок вибуху були повністю знищені, що спричинило шкоду у великих розмірах. Військові та цивільні особи внаслідок вибуху не постраждали", - йдеться у повідомленні бюро.

Місце події оглянули слідчі ДБР, фахівці ДСНС і вибухотехніки Національної поліції у Херсонській області. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 статті 412 (необережне знищення військового майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) Кримінального кодексу України та готуються клопотання до суду про проведення експертиз.

Нагадаємо, 22 травня неподалік Новотроїцького Донецької області вантажівка з українськими військовими відхилилась від визначеного маршруту і помилково заїхала на тимчасово окуповану територію, вісім українських військових були затримані бойовиками.

Кримінальне провадження відкрили за статтею "незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Службове розслідування обставин полону військовослужбовців 53-ї окремої механізованої бригади не виявило факту державної зради.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі