На виборах мера Києва перемагає чинний голова КМДА — опитування КМІС

Поділитися
На виборах мера Києва перемагає чинний голова КМДА — опитування КМІС © КМДА
Кличко випереджає найближчого суперника майже вдвічі.

Якби вибори мера Києва відбувалися в середині жовтня, то серед жителів міста віком від 18 років, які уже визначились із своїм вибором найбільшою підтримкою користується чинний мер міста та голова КМДА Віталій Кличко, за якого готові проголосувати 36,6% опитаних громадян. Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

На другому місці із майже вдвічі нижчим показником опинився колишній ген директор телекомпанії "1+1", депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко, якого готові підтримати 18% виборців столиці.

Далі у списку за Андрія Пальчевського (підприємця та телеведучого, засновника лабораторії Eurolab) готові проголосувати 12,6%, за Олександра Попова (екс-голову КМДА часів Януковича) 8,6%, за Миколу Томенка 8,1%, за Борислава Березу 5,7%, за Андрія Іллєнка 4,7%, Володимира Бондаренка 3,2% та Сергія Гусовського 1,2%. Водночас 18,6% ще не визначилися, за кого голосувати.

Водночас оцінюючи розвиток справ у столиці 44,6% киян відповіли, що справи в місті в цілому йдуть у правильному напрямку, 44,5% – що у неправильному напрямку. Ще 6,1% респондентів не змогли або відмовилися відповідати на запитання. При цьому 34,4% респондентів "добре" оцінюють діяльність Віталія Кличка на посаді мера Києва, "погано" оцінюють його діяльність – 30,9%, а ще 34,5% оцінюють його діяльність "ні добре, ні погано".

Опитування громадської думки жителів міста Києва проводилось 11 до 22 жовтня 2019 року Київським міжнародним інститутом соціології. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютерабуло опитано 803 респонденти за 2-х ступеневою вибіркою. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,5% для показників близьких до 50%, 3,1% - для показників близьких до 25% або 75%, 2,3% - для показників близьких до 12% або 88%, 1,6% - для показників близьких до 5% або 95%.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі