На Закарпатті почалися тритижневі військові навчання ORBITAL

Поділитися
На Закарпатті почалися тритижневі військові навчання ORBITAL Програма "Орбітал" діє в Україні з 2015 року © 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада ЗСУ "Закарпатський Легіон"
128-я гірничо-штурмова бригада ВСУ три тижні буде тренуватися разом із британськими військовими.

На Закарпатті стартували тритижневі військові навчання ORBITAL у рамках однойменної навчально-тренувальної операції; вони будуть проходити на полігоні 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади Сухопутних військ Збройних сил України, де українські військові будуть тренуватися разом з інструкторами-військовослужбовцями збройних сил Великобританії, 18 червня повідомляє прес-служба ОГШБр на сторінці бригади "Закарпатський легіон" у Facebook.

"На Ужгородському полігоні нашої військової частини розпочались тритижневі навчання у рамках програми ORBITAL спільно з військовослужбовцями-інструкторами ВС Великобританії. У програмі стандартизовані у відповідності з вимогами НАТО модулі різних напрямків: від планування до контрснайперськой боротьби і тактичної медицини. Сама програма існує з 2015 року, але наші військовослужбовці пройдуть такі навчання вперше", – сказано в повідомленні.

Програма "Орбітал" діє в Україні з 2015 року. В рамках співробітництва збройних сил України і Великобританії інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку і Афганістані, навчають військовослужбовців ЗСУ дій в обороні згідно сучасним вимогам стандартів НАТО.

За даними Міністерства оборони України, у 2019 році українські військові візьмуть участь у 20 міжнародних навчаннях, шість з яких проводитимуться на території України.

Заплановано проведення 250 заходів оперативної підготовки і до 2000 основних заходів: командно-штабних навчань і тренувань, тактичних навчань, льотно-тактичних вправ, понад 200 заходів централізованої підготовки штабів бригад і підрозділів у вищих військових навчальних закладах.

Про найважливіші кроки у реформуванні ЗСУ читайте у статті Юрія Бутусова "Армія-2019: 5 життєво важливих змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі