На Закарпатті вилучили найбільшу за роки незалежності партію контрабандних сигарет

Поділитися
На Закарпатті вилучили найбільшу за роки незалежності партію контрабандних сигарет ДБР та СБУ три проводили обшуки в Мукачеві © ДБР
Вартість вилучених цигарок без акцизних марок становить 70 млн гривень.

Правоохоронці вилучили у Закарпатській області рекордну партію контрабандних сигарет, вартість якої оцінюють у 70 млн гривень. За даними слідства, вилучена партія є найбільшою за роки незалежності України, повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, тютюнові вироби відомих торгових марок нелегально ввозили до України з-за кордону за сприяння працівників правоохоронних органів. Сигарети поширювалися як на українському "чорному ринку", так і переправлялися контрабандою до держав Євросоюзу.

Упаковки блоків цигарок без акцизних марок були виявлені слідчими ДБР та оперативниками СБУ під час обшуків на одному зі складів у місті Мукачево. Тоді ж надійшла оперативна інформація, що на сусідній автостоянці знаходяться вантажівки, завантажені контрабандними сигаретами.

Протягом 27-29 червня було проведено 11 невідкладних обшуків автомобілів з причепами та напівпричепами, в ході яких було вилучено рекордну партію сигарет. Кримінальне провадження зареєстровано за 1 ч. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання та транспортування підакцизних товарів з метою збуту) КК України.

Нагадаємо, 21 травня 2016 року співробітники закарпатської митниці припинили спробу нелегального вивезення з країни тютюнової продукції загальною вартістю 620 тисяч гривень. Зловмисник – чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин Сергій, намагався вивести з України контрабанду, надавши прикордонникам дипломатичний паспорт, згідно з яким його автомобіль перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає огляду.

Кримінальне провадження було відкрито за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

24 травня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оприлюднив дипломатичний лист, що покривав нелегальну контрабанду цигарок. Документ було написано на офіційному бланку посольства України в Словаччині, забезпечено гербовою печаткою та підписом першого секретаря посольства. Міністерство закордонних справ достроково відкликало зі Словаччини першого секретаря посольства Оксану Ліщишин.

30 травня 2018 року Берегівський суд визнав Сергія Ліщишина винним у підробці документів та самовільному присвоєнні влади, виписав 1700 гривень штрафу але звільнив його від покарання за амністією і зняв арешт з автомобіля.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі