На Закарпатті затримали голову сільради, який вів справи з причетними до наїзду на прикордонника

Поділитися
На Закарпатті затримали голову сільради, який вів справи з причетними до наїзду на прикордонника Затриманий голова сільради щільно контактував з контрабандистами © Держприкордонслужба
Він намагався "купити" безперешкодне переміщення через кордон партії тютюнових виробів.

Співробітник спільної міжвідомчої групи у складі прикордонників, оперативників СБУ і внутрішньої безпеки та прокурорів Ужгородського гарнізону, викрили й затримали на хабарі голову сільської ради одного з прикордонних населених пунктів Рахівського району, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

За $ 500 48-річний голова сільради намагався "купити" дозвіл на безперешкодне переміщення до Румунії, через річку Тиса, партії контрабандних тютюнових виробів.

"Попередньо встановлено, що затриманий щільно контактував з угрупованням, чиї дії призвели до смерті прикордонника Вадима Березенського (начальника відділу прикордонної служби "Ділове", загиблого під колесами авто контрабандистів – ред.). Крім того, йому могла належала частина тютюнових виробів, затримана того дня", - йдеться у повідомленні.

Затримання хабарника проводилося у межах кримінального провадження, відритого за заявою військовослужбовця відділу прикордонної служби "Ділове". Правоохоронці кваліфікували дії голови сільради за ч. 3 статті 369 Кримінального кодексу України - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Нагадаємо, 16 листопада під час спільної операції українських та румунських прикордонників були затримані контрабандисти та виявлені десять пакунків тютюнових виробів. Під час з'ясування всіх обставин невідомий на Audi наїхав на начальника відділу прикордонної служби "Ділове" майора Вадима Березенського.

Постраждалого шпиталізували до реанімації у тяжкому стані, він помер за кілька днів, не приходячи до тями.

Правоохоронці розшукали й затримали водія, який після наїзду втік з місця злочину. Ужгородський міський районний обрав 34-річному контрабандисту запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту без права на внесення застави.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі