НАБУ вилучило у Міноборони 15 томів документів

Поділитися
НАБУ вилучило у Міноборони 15 томів документів НАБУ проводить обшуки в Міноборони в рамках розслідування закупівель військової техніки для армії
Група детективів-аудиторів НАБУ планує працювати в Міноборони мінімум два місяці.

Детективи НАБУ вилучили для перевірки близько 15 томів документів в одному із структурних підрозділів Міноборони. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Документи вилучили в рамках розслідування справи про закупівлі озброєння та військової техніки для армії в минулі роки. Зараз НАБУ вивчає обставини внесення в державне оборонне замовлення вантажних автомобілів і ціноутворення на продукцію, зазначив старший детектив відомства.

Зокрема, перевіряють обґрунтованість закупівлі в 2015-2019 роках санітарних автомобілів "Богдан-2251" і вантажних автомобілів "МАЗ-5316" і "МАЗ-6317".

"У рамках провадження з'ясовуються причини щорічного зростання на 30% ціни на ці автомобілі, а також законність і підстави укладення додаткових угод, які збільшували їх вартість", – зазначено в повідомленні.

Група детективів-аудиторів НАБУ планує працювати в Міноборони мінімум два місяці.

Раніше повідомлялося про те, що п'ятьом чиновникам Міноборони в рамках розслідування провадження про закупівлю для потреб ЗСУ бронежилетів, більшість з яких не відповідає заявленим характеристикам, оголосили підозру в злочині.

В кінці червня співробітники Держбюро розслідувань провели обшук у колишнього позаштатного радника п'ятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова. У нього вдома вилучили старий флеш-накопичувач і дві чернетки з довідками Міноборони. Він повідомив про те, що справа, в якій проводився обшук, пов'язана з поставками речового забезпечення Міноборони.

Пізніше в ДБР повідомили про те, що обшуки проводилися за місцем проживання чиновників Міністерства оборони, працівників комерційних структур і в офісах у рамках розслідування справи про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами, що завдало МОУ близько 100 мільйонів гривень збитків. В ході обшуків вилучили 11 тисяч бронежилетів, які "прострілюються".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі