Над зоною пожежі на складі боєприпасів під Вінницею закрили повітряний простір

Поділитися
Над зоною пожежі на складі боєприпасів під Вінницею закрили повітряний простір З Калинівки эвакуюють місцевих мешканців © 112 Україна
До військової частини направили два пожежних танки.

"Украероцентр" закрив повітряний простір у радіусі 50 кілометрів від епіцентру займання на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки Вінницької області, повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

"Близько години тому, отримана первинна інформація від екіпажу повітряного судна авіакомпанії "Бєлавіа", яке прямувало за маршрутом Ларнака-Мінськ, про вибухи за 22 км на північ від м. Вінниця - п.г.т. Калинівка Вінницької області. Встановлено, що горять військові склади з боєприпасами. Зараз МІУ очікує уточнень від ГШ ЗСУ і командування ВПС України щодо зони обмеження польотів повітряних суден. Окремо рішенням Украероцентру закрито повітряний простір у радіусі 50 км від зони спалаху від поверхні до необмеженої висоти", - написав Лавренюк на своїй сторінці в Facebook ввечері у вівторок, 26 вересня.

Крім того, регіональна філія ПАТ "Укрзалізниця" "Південно-Західна залізниця" закрила для руху в обоизх напрямках перегін Сосенка - Калинівка, ДН-3 Жмеринка,

Вирішується питання про відправку пожежних потягів "Укрзалізниці" і групи розмінування до місця надзвичайної події.

Тим часом, поліція і Нацгвардія перекрили в'їзди до Калинівки і здійснюють евакуацію мешканцівв селища і довколишніх сіл, повідомляє прес-служба ГУ НП у Вінницькій області.

У ліквідації загоряння задіяні два пожежних танки. На місце інциденту направлені зведені підрозділи ДСНС, повідомляє прес-служба обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося, увечері 26 вересня загорілися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежу спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження виявилися довколишні населені пункти.

Рух по трасі Київ-Вінниця перекрито, також зупинено рух поїздів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі