Наступного року Росія випробує у дії дивізії на кордоні з Україною – розвідка

Поділитися
Наступного року Росія випробує у дії дивізії на кордоні з Україною – розвідка У розвідці розповіли, чого чекати від агресивного сусіда у 2020 році
Формування військового угруповання завершується, під час навчань "Кавказ-2020" здійснюватиметься його практичне відпрацювання.

Росія продовжує нарощувати і зміцнювати угруповання військ, що розташовуються уздовж кордону з Україною. Випробовування нових формувань "у дії" заплановане на наступний рік, під час навчань "Кавказ-2020", розповів в інтерв'ю "Укрінформ" представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький.

"Одна з основних загроз – це загроза територіальній цілісності України і можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. Вона залишається, і РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ", - розповів Скібіцький.

Станом на сьогодні завершується розпочате у 2015 році формування поблизу російсько-українського кордону трьох дивізій: 3-ї, 144-ї і 150-ї мотострілецької.

Влітку минулого року за наказом президента РФ Володимира Путіна 68-й і 163-й танкові та 933 зенітний полки, які входять до складу 150-ї дивізії, отримали назви українських міст - Житомира, Ніжина і Верхньодніпровська. Перейменування пов'язали із "пам'яттю про участь військових частин у визволенні цих міст" у роки Другої світової війни.

Крім цього, триває формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі Збройних сил Росії. Саме командуванню цієї армії зі штабом у Новочеркаську Ростовської області оперативно підпорядковуються так звані 1 і 2-й "армійські корпуси" російсько-окупаційних військ в Донбасі.

"Згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже наприкінці 2019 - початку 2020 року. Тобто це ті заходи, які дозволять мати боєготові з'єднання, здатні діяти на нашому напрямку… Саме в наступному році планується навчання "Кавказ-2020", де плани щодо застосування нових формувань проти нашої держави вже будуть практично відпрацьовані", - пояснив представник української розвідки.

Навчання проводитимуться на полігонах та в навчальних центрах Південного військового округу ЗС РФ, а також на території анексованого Росією Криму.

Докладніше про перспективи протидії агресору читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі