НАТО продовжить надавати Україні військову підтримку

Поділитися
НАТО продовжить надавати Україні військову підтримку Співпраця Києва та Брюсселя триватиме
Посилення співпраці дозволить Україні забезпечити захист своїх територій, наголосив головнокомандувач силами Альянсу.

Співпраця НАТО з Києвом триватиме, Альянс й надалі надаватиме Україні військову підтримку, повідомив головнокомандувач Об'єднаними збройними силами Північноатлантичного Альянсу в Європі генерал Тод Уолтерс.

На прес-конференції за підсумками засідання військового комітету НАТО Уолтерс наголосив на необхідності посилення співпраці, аби Україна могла забезпечити захист своїх територій, пише "Громадське".

"Що стосується підтримки України з боку США, то ми продовжуватимемо сильну співпрацю у сфері навчання, яке у нас було в останні роки", - додав він.

Підтримку Україні в оборонній сфері пообіцяв також голова військового комітету НАТО Стюарт Піч, який на полях засідання зустрівся з колишнім очільником Генерального штабу ЗСУ Віктором Муженком (звільнений з посади 21 травня - ред.).

Нагадаємо, з початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від США майже десять тисяч одиниць військово-технічної допомоги. Також президент США Дональд Трамп просить Конгрес виділити союзникам 500 мільйонів доларів на боротьбу з агресивними діями Росії.

21 лютого набули чинності зміни до Конституції України щодо курсу на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У лютому Верховна Рада також звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року почати формальний діалог про надання Плану дій щодо членства.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі