Найбільше українці хочуть миру та порядку — соцопитування

Поділитися
Найбільше українці хочуть миру та порядку — соцопитування
Особливо цей запит зріс за останні три місяці.

Майже дві третини українців, а саме 71%, вважають, що найбільше Україні бракує миру, ще 43% кажуть про брак порядку, а на третьому місці опинився брак стабільності (40%). Такі дані соціологічного опитування опублікувала група "Рейтинг".

Водночас про брак єдності в країні говорять більше третини громадян - 37%, ще третина скаржиться на відсутність достатку – 36%, а по 30% нарікають на брак розвитку та справедливості, 8% – вказують на відсутність впливу у світі. При цьому запит на усі перелічені категорії за останні три місяці зріс, особливо щодо миру та порядку.

Найбільшою загрозою для України сьогодні респонденти вважають масовий виїзд українців закордон (56%). Ще близько 45% загрозами вважають економічний занепад та зубожіння населення. Загрозами погіршення здоров'я нації, екологічні катастрофи, повномасштабну війну Росією, зростання злочинності, деградацію та вимирання населення називають від 30% до 40%. Також 20-30% побоюються розвалу країни, девальвації гривні, безвладдя та масових заворушень. Від 13% до 17% загрозами вважають встановлення диктатури, голод, міжнародну ізоляцію України та тероризм.

За останні три місяці відчутно зросла актуальність таких загроз як погіршення здоров'я нації, екологічних катастроф, війни з Росією. Натомість знизилась загроза девальвації гривні, інфляції.

Опитування проводилось 19-22 жовтня 2019 р.соціологічною групою "Рейтинг" серед 2500 респондентів від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,0%.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі