Наєв назвав кількість кадрових російських військових в Донбасі

Поділитися
Наєв назвав кількість кадрових російських військових в Донбасі Наєв назвав кількість російських "їхтамнєтів" в Донбасі © iz.com.ua
Попри наявну тенденцію до зменшення їхньої присутності, "заблукалих відпускників" на сході України вистачає.

У збройній агресії Росії проти України беруть участь понад дві тисячі кадрових російських військовослужбовців, повідомив в інтерв'ю "BBC Україна" командувач Об'єданних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Російська присутність тут (в Донбасі – ред.) справді не обмежується поставками боєприпасів чи пального. За нашими даними, росіянами комплектуються керівні посади "республіканських органів держу правління", "органи військового управління" оперативного і тактичного рівня, командні посади окремих підрозділів… Їхня кількість нами оцінюється у понад 2 тисячі осіб", - зазначив він.

Військовослужбовці ЗС Росії також виступають військовими радниками та інструкторами підконтрольних країні-окупанту терористичних угруповань "Л-ДНР". Ними укомплектовується командний склад російсько-терористичних військ. Зокрема, російські військові є командирами підрозділів бойового і оперативного забезпечення.

"І хоча є тенденція до зменшення присутності кадрових російських військових, основу керівного командного складу від батальйону до "армійського корпусу" займають російські кадрові офіцери і генерали", - наголошує Сергій Наєв.

І додає, що військовослужбовці країни-агресора, розглядають "відрядження" на схід України в якості обов'язкового кар'єрного етапу.

Водночас Наєв наголошує на тому, що з боку супротивника конфлікт повністю контролюється Кремлем, попри усі твердження керівництва РФ, що кадрових військових на сході України нібито немає, а можуть бути лише "відпускники" або "військові у відставці".

"За потреби, у будь-який момент російське керівництво дає команду і за лічені години відбувається загострення. Це потрібно, щоб через військові дії й підвищення градусу напруги на сході нашої країни Кремль мав можливість впливати на політику", - додає командувач ООС.

Крім цього, РФ продовжує тримати біля кордону з Україною, зокрема поблизу зони проведення операції Об'єднаних сил, підрозділи ЗС РФ, які нарощують боєготовність та збільшують кількість оновленої, модернізованої і новітньої техніки.

"Після першого туру виборів (31 березня – ред.) градус напруги підвищився. Так РФ показує українцям - не забувайте, що у вас є проблема, за якою стоїмо ми, і лише від нас залежить, як розвиватиметься конфлікт Росії з Україною", - пояснює військовий.

Попри це українські військові готові дати відсіч ворогу. Адже "українська армія 2019 року - це зовсім не те військо, що ми мали п'ять років тому", резюмує Наєв.

Зазначимо, українські військові неодноразово знаходили докази присутності в Донбасі кадрових військовослужбовців ЗС РФ і наявності у бойовиків підконтрольних Росії бандформувань зброї, яка ніколи не перебувала на озброєнні ЗСУ. А правоохоронці документували ці факти. Однак у Росії вперто твердять, що російських військових і зброї на сході України "нєт".

Так, у серпні 2018 року Генеральна прокуратура України оприлюднила чергові докази військової агресії Росії в Донбасі. Українські військові знайшли на Донеччині зразки мінно-вибухових пристроїв, які не перебувають на озброєнні і не використовуються Збройними силами України. З урахуванням місця виявлення зазначених зразків озброєння, їх використання свідчить про військову агресію Росії та підконтрольних їй бандформувань проти України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі