Не маючи інформації про населення, не можна ефективно керувати країною – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Не маючи інформації про населення, не можна ефективно керувати країною – експерт Ефективне управління країною неможливо, якщо немає інформації про населення © eveningkiev.com
Анонсований міністром Кабміну "електронний перепис" у багатьох аспектах може виявитися малоефективним.

Не так давно міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що уряд планує заощадити на перепису населення, який у Зеленського давно вже обіцяли провести, не менше 2 млрд гривень. Як заявив міністр, передбачені бюджетом 3,4 млрд грн на перепис – "недозволена розкіш" для нинішньої України, тому перепис проведуть в електронному вигляді. Складно розцінювати цю заяву як-то інакше, ніж кричущий непрофесіоналізм, пише редактор відділу соціуму DT.UA Алла Котляр в інтерв'ю з директором Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Еллою Лібановою.

Сама Лібанова зазначає, що перепис у першу чергу необхідний для отримання найбільш повної інформації про країну.

"Я щиро переконана, що, не маючи інформації про населення, не можна ефективно керувати країною. Це банально, але країна - не території, не банки, не заводи. Країна - це люди. А якщо ми не знаємо, скільки людей живе, які це люди, - то про що ми можемо говорити? Всі ці супермодні технології, таргетовані на певні групи, не завжди ефективні", – заявила вона.

Крім того, вказує Лібанова, у безлічі своїх аспектів анонсований Дубілетом електронний перепис населення може виявитися значно менш ефективним, ніж навіть традиційні соціологічні опитування.

Нагадаємо, 28 листопада міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що перепис населення України планують провести до кінця цього року і заощадити на процедурі до 3 млрд грн. Зокрема, перепис проводитимуть у так званому електронному форматі, для чого вже напрацьовують відповідний алгоритм.

Нагадаємо, що єдиний раз в Україні проводили перепис населення у 2001 році. Для нового перепису у бюджеті-2020 передбачається виділити 3,44 млрд. гривень.

Детальніше про перепис населення в Україні, і чому без повноцінного перепису - єдиного джерела всебічної інформації про людей, що населяють країну, - не обійтися читайте в інтерв'ю директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової "Перепис населення або підрахунок поголів'я" спеціально для тижневика "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі