Не виключена і спецоперація за участю російської агентури — МВС про затримання Мазура

Поділитися
Не виключена і спецоперація за участю російської агентури — МВС про затримання Мазура © novynarnia.com
Українця затримали за "спеціальним циркуляром".

На затриманого у Польщі українського ветерана війни Ігоря Мазура "Тополю" було виставлено не червону картку Інтерполу, а спеціальне циркулярне повідомлення, розповсюдження якого було обмежено певними країнами, що прямо вказує на зловживання Росією Статутом Інтерполу, заявив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

За його словами "червона картка" Інтерполу одразу кидається в очі під час перетину кордону українським поліцейським і прикордонникам, а спеціальне циркулярне повідомлення - це щось на кшталт оперативного орієнтування про затримання, розповсюдження якого було обмежено певними країнами.

"Але не виключена і спецоперація за участю російської агентури. Судіть самі. Період, коли сталися "злочини", за які москалі хочуть судити "Тополю" охоплює 1994-2000 роки, тобто перша-початок другої чеченських війн. "Розслідування" кримінального провадження, за цими фактами датоване у росіян аж 2014 роком, тобто періодом, коли вони вже затримали унсовця Карпюка, якого звинувачували у тому самому. А саме циркулярне орієнтування було прислане полякам вже 2019 року. Тобто не виключено, що хтось із тих осіб, які могли знати, що Ігор "Тополя" запрошений чи збирається у листопаді їхати у Польщу, дали знати про це росіянам, а ті швидко прислали туди саме таке повідомлення про затримання, яке мінімізовувало обізнаність про це поліцейських українського бюро Інтерполу", - написав Шевченко.

Водночас МВС України наполегливо радить українським громадянам, зокрема ветеранам війни з РФ, які відчувають ризик бути затриманими у третіх країнах за псевдозвинуваченнями для подальшої видачі у Росію, ретельно та уважно ставитися до планування закордонних подорожей та розповсюдження інформації про них.

Читайте також: Мазура не будуть видавати Росії – віце-спікер Сейму Польщі

Нагадаємо, що Ігоря Мазура затримали на прикордонному пункті Дорогуськ в Польщі за запитом Росії. У понеділок, 11 листопада, у місті Холм суд буде розглядати питання про взяття громадянина України під варту з метою екстрадиції в Російську Федерацію.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі