NewsOne оштрафували за "поширення мови ворожнечі"

Поділитися
NewsOne оштрафували за "поширення мови ворожнечі" Cума штрафу для телеканалу становить 25% ліцензійного збору
Це не перші звинувачення Руслана Коцаби в тому, що його висловлювання мають ознаки порушення законів України та міжнародного права.

Через численні висловлювання Руслана Коцаби, ведучого програми "Я так думаю", які свідчать про нехтування нормами міжнародного права та законів України, на телеканал NewsOne наклали дві санкції – "оголошення попередження" і "стягнення штрафу". Про це йдеться на офіційному сайті Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

"Ведучий неодноразово вдавався до маніпулювання фактами і поширював пропагандистські наративи, що подібні до офіційної політичної та пропагандистської позиції Російської Федерації, визнаної Верховною Радою України і міжнародною спільнотою більшості країн Європи країною-агресором, та мають ознаки таких, що базуються на упередженості, маніпулюванні суспільною свідомістю, зокрема шляхом поширення неповної або упередженої інформації", - йдеться в повідомленні.

Відомство навіть наводить уривок монологу Коцаби під час однієї з його програм, як доказ необхідності санкцій.

"І ніякі ці всі формати – женевський, нормандський, мінський, різноманітні формули Штайнмаєра і тому подібне. Вони не ліквідують наслідків тодішнього конфлікту. Тільки виявлення справжніх причин конфлікту дасть нам правильну форму для усунення цього громадянського конфлікту. Досить, знаєте вже, поділу: наші-ваші, ватники-вишеватники, сталінці-ленінці-бандерівці. Пора нарешті повертатися у правове поле. Тобто конституційно чи неконституційно, законно чи незаконно – ось такі критерії і водночас ключик до вирішення проблеми Донбасу. Пан Зеленський, як і свого часу П.О. Порошенко, як мантру повторює: "Мир, мир на Донбасі", але війна триває. Військовий бюджет не скорочується. Шостий рік, уявіть собі, шостий рік, нічого не міняється. Пора вже пану Зеленському визначитися, чи він продовжує криваву вакханалію попередньої банди, чи все ж хоче увійти у підручники з новітньої історії України як миротворець, який приніс мир на Донбас, а відтак всім нам, українцям…", – це лише одна цитата із багатьох, яка наочно підтверджує тезу ведучого, яка червоною ниткою проходить через усю передачу, що Україна "сама розв'язала війну в Донбасі й тільки від неї залежить, коли ця війна закінчиться".

Відомо, що сума штрафу для телеканалу становить 25% ліцензійного збору, для NewsOne це 105 тис. 625 грн.

Раніше повідомлялося, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку компанії "Новини 24 години" (NewsOne) після моніторингу.

Вказується, що 5 листопада в ефірі телеканалу зафіксували трансляцію передачі "Я так думаю" із ведучим Русланом Коцабою. У Нацраді зазначають, що там звучали висловлювання, які мають ознаки порушення мовником законів "Про інформацію" і "Про телебачення і радіомовлення".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі