Новий підрозділ МОЗ займатиметься питаннями трансплантації та лікування українців за кордоном — Степанов

Відео
Поділитися
Новий підрозділ МОЗ займатиметься питаннями трансплантації та лікування українців за кордоном — Степанов Треба тільки побудувати певну систему, яка б дозволила це робити в Україні - Степанов
"Головне - у нас є фахівці, здатні робити трансплантацію".

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що у відомстві було створено спеціальний підрозділ, який буде займатися питаннями трансплантації та лікування хворих за кордоном. Про це він розповів під час останнього брифінгу.

"Я хочу, щоб кількість українських пацієнтів, які лікуються за кордоном, постійно зменшувалася, щоб вони лікувалися в Україні, щоб розвинулася трансплантація в Україні. Для цього у нас є все. Головне - у нас є фахівці, здатні робити трансплантацію. Треба тільки побудувати певну систему, яка б дозволила це робити в Україні. Зараз ми цим займаємося", - заявив Степанов.

Читайте також: 300% надбавки медикам були виплачені повністю – Моз

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва засудив до штрафу завідувача відділом Національного інституту трансплантології ім. Шалімова, який вимагав і отримав від пацієнта понад $ 20 тисяч хабара за операцію з пересадки печінки.

Навесні 2019 року трансплантолог поставив одному зі своїх пацієнтів діагноз "рак печінки на тлі цирозу й гепатиту "С". Лікар запевняв – єдиним способом лікування є операція з пересадки печінки. Якщо ж пацієнт відмовиться, він може померти.

За даними Служби безпеки України, незаконні побори з пацієнтів у відділенні трансплантації і хірургії печінки інститут ім. Шалімова були систематичними.

"Ескулапи", використовуючи своє посадове становище, організували механізм поборів з пацієнтів, які готуються до важких операцій з трансплантації органів. За попередню консультацію вони "брали" 3 тис грн, за хірургічні втручання і проведення операцій суми становили від 20 до 50 тисяч доларів", - розповідали у спецслужбі.

При обшуку в кабінеті трансплантолога знайшли понад $ 60 тисяч, ще 840 тисяч вилучили в банківській комірці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі