Новорічне привітання президента України Петра Порошенка: повний текст

Поділитися
Новорічне привітання президента України Петра Порошенка: повний текст Порошенко закликав українців до єдності і пообіцяв економічне зростання

Дорогі співвітчизники! Ще мить – і літопис 2018 року ляже в архів української історії. А місце там для нього – особливе. Воно поруч із 1991, коли було проголошено нашу Державну Самостійність. 15 грудня тут, у Святій Софії, відбувся об'єднавчий Собор. І тисячі людей, які зібралися на площі, не соромилися сліз. І то були сльози радості. Народилася нарешті автокефальна Православна церква України, визнана світовим православ'ям.

Боротьба за незалежність нашої церкви тривала сотні років і успіхом увінчалася лише тепер. І це – справжнє диво! Це знак Божий, що в нас, українців, точно все буде добре!

Днями разом із благою вістю про народження Спасителя Україна отримає довгоочікуваний Томос – грамоту від Вселенського патріархату. І вона документально засвідчить нашу духовну незалежність.

Ми стали далі від Москви і ближче до Європи. І це чітка стратегія, якої неухильно дотримуємося протягом останніх п'яти років. Ми йдемо своїм шляхом! Ані обіцянки манни небесної, ані зерна зневіри, ані зілля розбрату – ніщо не повинно розвернути нас назад. В єдності – сила народу.

"Боже, нам єдність подай", - хотілося, щоб саме ці слова стали гаслом для наступного року. Для влади. Для суспільства. І для кожного громадянина. Тим більше, що 2019 – це століття Акту Злуки. Століття нашої Соборності.

І ми нічого не прагнемо більше, ніж миру. І ніхто не прагне миру, більше, ніж ми. Тож дозвольте від Вашого імені, насамперед, привітати українських воїнів. Це вони гарантують нам тишу і спокій у цю новорічну ніч.

І хай вдячність нашу і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають у російському полоні. І поранені серед них – Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко. І українські політв'язні в російських тюрмах. І наші громадяни, які стали заручниками на тимчасово окупованих територіях.

Я звертаюся до мільйонів співвітчизників у Криму і по той бік Донбасу. Ми обов'язково повернемося до Вас із миром, якою б довгою не була дорога. І наша сім'я неодмінно возз'єднається за одним столом, за яким Новий рік зустрічають за київським часом.

Дорогі українці! Найважче вже минуло. І найгірше теж позаду. Попереду – поступове зростання економіки і відновлення рівня життя. І це – результат спільної нашої копіткої праці. І головне - у передвиборчій гонитві не затоптати паростки розвитку, пророщені ціною великих жертв і колосальних зусиль кожного з Вас. І тоді ми точно переможемо!

Бажаю всім щасливого Нового року! І щоб наша доля нас не цуралась. Слава Україні!

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі