Оборудки з житлом нацгвардійців: у справі Аллерова-Микитася новий підозрюваний

Поділитися
Оборудки з житлом нацгвардійців: у справі Аллерова-Микитася новий підозрюваний Підозру учаснику схеми підписував генпрокурор © svidetel24
Запобіжний захід ексзаступнику президента "Укрбуду" ще не обирали.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила нову підозру у справі про розкрадання майна Національної гвардії України майже на 82 мільйони гривень, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Підозру вручили колишньому заступнику президента корпорації "Укрбуд" (її президентом є ексдепутат Максим Микитась – ред.), його участь у схемі кваліфікували за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (пособництво у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Зважаючи на те, що вказана особа є чинним адвокатом, повідомлення про підозру особисто підписав генеральний прокурор. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у 2000-х роках ГУ Внутрішніх військ МВС України (реорганізоване у ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини в центрі Києва мали побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Але в 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія "обміняла" квартири та паркомісця на Печерську на 65 квартир у будинку на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір"). Його будівництвом займалася та сама компанія-забудовник. За даними експертизи, вартість цих квартир на 81 635 448 грн менша за ті, які НГУ мала отримати на старті домовленостей.

Нагадаємо, 14 травня 2019 року детективи НАБУ прийшли з обшуками до службовців Нацгвардії і працівників низки приватних компаній. Обшуки проводилися у межах справи про заволодіння майном НГУ на суму 81,64 млн гривень.

Наступного дня затриманим ексочільнику НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника Олегу Майбороді й оцінювачці Алісі Грищук оголосили підозру за статтею 191 ККУ. 2 жовтня НАБУ оглосило підозру президенту корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю.

21 травня Юрій Аллеров вийшов із СІЗО під заставу в 4,8 млн гривень. У жовтні Апеляційна палата ВАКС змінила Микитасю запобіжний захід на тримання під вартою з альтернативою 80 млн грн застави, за кілька днів він теж вийшов на волю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі