Обстріл в Гранітному демонструє "бажання" Кремля припинити вогонь в Донбасі – заступник голови МЗС

Поділитися
Обстріл в Гранітному демонструє "бажання" Кремля припинити вогонь в Донбасі – заступник голови МЗС Обстріл в Гранітному показує "прихильність" терористів і РФ ідеї припинити вогонь © Прес-центр АТО/Facebook
Удар по колоні ЗСУ, в якій пересувався новопризначений голова Донецької ОВЦА Кириленко – тільки початок нової хвилі провокацій Росії, упевнений Божок.

Обстріл колони Збройних сил України із протитанкового ракетного комплексу у Гранітному, під час якого загинув український військовий, свідчить про те, що Росія має намір продовжувати провокації у Донбасі, написав на своїй сторінці в Twitter заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок.

"Саме так Кремль "хоче" припинення вогню в Україні і "щосили намагається виконувати" Мінські угоди. Боюся, що це не кінець. Натхненна Радою Європи Росія не зупиниться", – зазначив він.

10 липня в районі південної околиці Гранітного ПТРК терористів був вражений вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. Один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення середньої тяжкості. ЗМІ повідомляли, що під обстріл потрапило авто з колони, у якій пересувався новопризначений голова Донецької ОВЦА Павло Кириленко, який відправився на відвідування передової без узгодження зі штабом ООС.

Президент Володимир Зеленський назвав обстріл автомобіля ЗСУ у селі Гранітне Донецької області спробою зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у "нормандському форматі". Президент доручив начальнику Генштабу Руслану Хомчаку посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та нейтралізації диверсійних груп та жорстко реагувати на будь-які спроби збройних провокацій проти мирних громадян та військовослужбовців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі