ОБСЄ знову втратила над ОРЛО безпілотник

Поділитися
ОБСЄ знову втратила над ОРЛО безпілотник Один БПЛА був втрачений, також зафіксовано два випадки обстрілу і два випадки наведення перешкод © OSCE
Атаки на БПЛА СММ ОБСЄ з боку російсько-терористичних військ частішають і стають все більш нахабними.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила над окупованими Росією районами Луганської області України безпілотний літальний апарат малого радіусу дії у результаті вогню зі стрілецької зброї, повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на основі інформації, що надійшла за станом на 19:30 13 серпня.

"Здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіусу дії на північній околиці н. п. Обозне (непідконтрольний уряду, 18 км на північ від Луганська) члени патруля чули три черги зі стрілецької зброї на відстані приблизно 3 км на північ. За їхньою оцінкою, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 3 км на північ від позиції патруля. Команда Місії втратила керування БПЛА і не змогла повернути його", – сказано у звіті.

Крім цього, на лінії зіткнення сталися ще два обстріли безпілотників, проте в обох випадках моніторингова команда зберегла контроль над пристроями.

"Перебуваючи за 2 км на північ від н. п. Гнутове (підконтрольний уряду, 20 км на північний схід від Маріуполя), здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіусу дії, члени патруля Місії чули щонайменше 12 черг та численні постріли зі стрілецької зброї орієнтовно за 3,4 км на схід. За оцінкою Місії, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 3,4 км на схід від місця розташування патруля (між позиціями Збройних сил України та позиціями збройних формувань). Команда СММ безпечно приземлила БПЛА і покинула цей район", – повідомили в Місії.

Інший обстріл стався на східній околиці н. п. Талаківка.

"Здійснюючи політ БПЛА СММ малого радіусу дії, спостерігачі чули 7 черг та численні постріли зі стрілецької зброї орієнтовно за 2 км на схід. За оцінкою, вогонь вівся у напрямку БПЛА, що пролітав орієнтовно за 2 км на схід від позиції патруля. Команда СММ благополучно приземлила БПЛА і покинула цей район", – зазначено у звіті.

Крім того, міні-БПЛА Місії двічі був під загрозою втрати через вплив спрямованих перешкод при підльоті до окупованого російсько-терористичними військами Донецьку.

Зазначимо, терористи підконтрольних Росії незаконних збройних формувань Донбасу регулярно перешкоджають проведенню моніторингу спостерігачами ОБСЄ. Бойовики обстрілюють і глушать безпілотники Місії, намагаючись таким чином приховати порушення Мінських домовленостей.

Так, увечері 18 квітня команда Місії втратила безпілотний літальний апарат далекого радіусу дії, який повинен був моніторити підконтрольні і непідконтрольні Україні території поблизу лінії розмежування в Донбасі.

Згодом представники Спільного центру координації і контролю припинення вогню (СЦКК) повідомили, що безпілотник ОБСЄ розбився через застосування окупантами новітніх систем радіоелектронної боротьби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі