Очільниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ заявила про скору відставку

Доповнено
Поділитися
Очільниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ заявила про скору відставку © Факти
За словами Литовченко, разом з нею піде і її команда.

Керівниця Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства охорони здоров'я Ірина Литовченко заявила про те, що до кінця року вона піде з посади. Про своє рішення Литовченко повідомила у Facebook.

"Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина - ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Литовченко звернула увагу, що три місяці у МОЗ немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра, а також відсутні стратегічні напрямки та пріоритети.

"Міністр щиро вважає, що 1 квітня вона "закінчить з реформою" і почне займатися іншими справами. Всі зусилля направлені лише на підписання документів, не усвідомлюючи важливості реалізації обраних стратегій, їх правильної комунікації та втілення в життя", - додала Литовченко.

Вона повідомила, що ознайомилася із результатами щорічного оцінювання, і згідно з документом, "оцінка за виконання всіх завдань позитивна, але за поведінку "2".

"Тобто чергове звинувачення у непрофесійності і ще чомусь, що мали би довести аудити та силові органи, розбите вщент", - зазначила Литовченко.

Напередодні Кабінет міністрів України погодив звільнення Олега Петренка з посади голови Національної служби здоров'я. Коли Петренко повідомив, що йде у відставку, то вказав на різні фундаментальні цінності з людьми, які зараз намагаються трансформувати систему охорони здоров'я в Україні.

Нагадаємо, у вересні в МОЗ виник конфлікт через кадрову політику нового керівництва відомства та блокування мед реформи. Тоді працівники Міністерства охорони здоров'я виступили з відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука щодо ситуації в міністерстві. У ньому зазначається, що попри задекларовану новопризначеним керівництвом міністерства стратегію продовження реформи медицини, насправді робота МОЗ уже майже місяць як паралізована, а від керівників директоратів вимагають звільнення.

Директорка директорату медичних послуг МОЗ Оксани Сухорукова у коментарі DT.UA зазначила, що тиск на працівників почався майже відразу після зміни міністра

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі