Очільник Національної служби здоров'я Петренко написав заяву про звільнення

Доповнено
Поділитися
Очільник Національної служби здоров'я Петренко написав заяву про звільнення © Wikimedia commons
За словами Петренка, НСЗУ "точно не повинна бути "бухгалтерією" при Міністерстві охорони здоров'я".

Голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко подав у відставку, про що повідомив на своїй сторінці у Facebook. Він вказав на різні фундаментальні цінності з людьми, які зараз намагаються трансформувати систему охорони здоров'я в Україні.

"Я сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням", - йдеться у повідомленні.

Він пояснив, що причиною такого рішення є "дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка наразі працює над трансформацією системи охорони здоров'я".

"Це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність єдиного розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання", - зазначив Петренко.

За словами голови НСЗУ, його звільнення з цієї посади "дасть новій політичній команді можливість зробити це інакше, ніж робив і щодня роблю це я". Петренко вважає, що Нацслужба здоров'я "точно не має бути "бухгалтерією" при Міністерстві охорони здоров'я", і додав, що більше поки не коментуватиме своє рішення. У той же час він зауважив, що трансформацію системи вже не зупинити.

"Зміни проросли на місцях, запустивши процеси й очікування на всіх рівнях системи. Головне ми точно зробили: дали зрозуміти, що реальні зміни можливі. Справжні. В інтересах споживачів медичних послуг і медичного персоналу", - йдеться у повідомленні.

Петренко назвав НСЗУ живою структурою з "впровадженими і налаштованими процесами на всіх рівнях, з людським обличчям і натхненним серцем".

"Це організація, яка здатна планувати і здійснювати задумане: первинка та реімбурсація - тому живе підтвердження. Це потужна команда справжніх професіоналів, які розробили першу в Україні програму медичних гарантій. І які здатні втілити її в життя в повному обсязі в 2020 році", - зазначив він.

Петренко звернув увагу на те, що програму медичних гарантій (ПМГ) за розрахунками, тарифами, пакетами послуг розроблено, а держбюджет-2020 ухвалено.

"НСЗУ має стати єдиним національним стратегічним закупником медичних послуг і лікарських засобів за ПМГ, з однаковими для всіх правилами й прозорим розподілом коштів. Це і є один із видів загальнообов'язкового солідарного медичного страхування. Так це працює в багатьох розвинених країнах. І тільки в такому статусі ми зможемо відповісти на виклики, що стоять перед системою охорони здоров'я України", - сказав він.

Раніше повідомлялося про те, що Петренко, кандидатура якого розглядалася на посаду міністра охорони здоров'я в новому уряді, відмовився очолювати МОЗ. Відмову від посади міністра Петренко пояснив бажанням продовжувати роботу у НСЗУ. За його словами, це рішення було узгоджено в ході зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі