Одеський коледж не перевіряли на пожежну безпеку з 2014 року – Гончарук

Поділитися
Одеський коледж не перевіряли на пожежну безпеку з 2014 року – Гончарук У пожежі загинули десятеро людей, доля вісьмох невідома © https://www.dsns.gov.ua/
Попри виявлені порушення, цьогоріч будівля не була серед пріоритетних для перевірки.

Будівля Одеського коледжу економіки, права і готельно-ресторанного бізнесу востаннє перевірялась на пожежну безпеку п'ять років тому, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук під час візиту до Одеси.

"З'ясував, що остання перевірка будівлі коледжу відбулася 5 років тому - у червні 2014-го. Тоді виявили основні порушення, а цього року будівля не була навіть серед пріоритетних для перевірки!", - пише він у своєму Telegram-каналі.

За словами Гончарука, окрім правоохоронців смертельну пожежу в Одесі розслідуватиме ще й урядова комісія, створена за дорученням президента Володимира Зеленського.

"Результати розслідування – до 20 грудня. Винні понесуть покарання… До 10 січня уряд проведе повну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки всіх дитячих садків, шкіл, вишів, гуртожитків, закладів охорони здоров'я, транспортної інфраструктури", - пообіцяв прем'єр.

Чи не закінчиться це гонитвою за результатом та притягненням до відповідальності цапа відбувайла, як, наприклад, було після пожежі у дитячому таборі "Вікторія", на разі невідомо.

Прем'єр також висловив співчуття родинам загиблих та зниклих безвісти. І пообіцяв їм підтримку держави. Під час пожежі у коледжі загинули десятеро людей, ще восьмеро зникли безвісти, тривають роботи з розбирання завалів. Сьогодні вранці рятувальники витягли з-під завалів ще два тіла.

В Україні неділя, 8 грудня, оголошена днем жалоби.

Читайте також: У лікарні помер рятувальник, який ліквідував пожежу в одеському коледжі

Нагадаємо, унаслідок пожежі загинули десятеро людей, ще восьмеро осіб, які були в будівлі на момент пожежі, вважаються зниклими безвісти. 30 постраждалих дістали опіки та отруєння продуктами горіння, а деякі – травми під час вистрибування з вікон. Дев'ятеро людей залишаються у лікарнях.

Масштабна пожежа в шестиповерховій будівлі на розі вулиць Пушкінської та Троїцької в Одесі спалахнула на третьому поверсі будівлі близько 10:00 середи, 4 грудня. До вечора займання вдалося локалізувати.

Пам'ятка архітектури відома як прибутковий будинок Асвадурова, зараз у ньому розташовуються офіси фірм, Інститут морської біології, філія Інституту археології НАН України й Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 статті 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки) КК. У справі про пожежу в одеському коледжі готуються дві підозри.

Докладніше про ліквідацію пожежі, її причини і постраждалих читайте у спецтемі DT.UA та матеріалі "Трагедія в центрі Одеси: що відомо про пожежу в економічному коледжі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі