Одинадцять регіонів України готові до наступного етапу послаблення карантину, серед них столиця

Інфографіка
Поділитися
Одинадцять регіонів України готові до наступного етапу послаблення карантину, серед них столиця Досі в Україні діє адаптивний карантин © Твое місто
14 областей досі не готові до пом'якшення карантину.

Показники епідситуації станом на 23 червня вказують, що Київ та ще десять областей України готові до наступного етапу пом'якшення карантинних заходів. Про це свідчать дані МОЗ.

Відомо, що серед областей, у яких показники епідситуації в нормі, такі: Вінницька, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська.

В решті регіонів дані невтішні. Здебільшого це стосується показника інцидентності та подекуди заповнюваності ліжок.

Мозырский НПЗ

Читайте також: Столична поліція посилила контроль за карантином на вокзалах і в електричках

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

Датою третього етапу послаблення стало 1 червня. Тоді роботу відновили фітнес-центри, басейни та спортивні майданчики, а також відкрили міжобласні пасажирські перевезення та залізницю. У ВНЗ та професійно-технічних коледжах дозволено проведення сесій.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин - рішення про пом'якшення або посилення обмежень приймає місцева влада з урахуванням епідситуації в регіоні.

Детальніше - в статті Юлії Самаєвої "Розумний карантин" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі