Окупанти готують в Криму незаконні вибори Курултаю кримськотатарського народу

Поділитися
Окупанти готують в Криму незаконні вибори Курултаю кримськотатарського народу Російські окупанти збирають в анексованому Криму нелегітимний Курултай © Крим.Реалії
Обраний на півострові представницький орган кримських татар буде нелегітимним, наголошують Мустафа Джемілєв та Ільмі Умеров.

Обираний російськими окупантами Криму Курултай (представницький орган кримськотатарського народу – ред.) не буде легітимним, наголошують уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв ("Блок Петра Порошенка") і заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"Окупаційна влада взяла під контроль релігійні організації. Вони зобов'яжуть усіх (прийти на вибори – ред.). У кого вистачить сміливості, не прийдуть - я знаю, що більшість не приходитиме на цей Курултай", - наголосив Джемілєв.

Виступаючи на прес-конференції на честь річниці визволення незаконно засуджених в анексованому Криму заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза, він не виключив того, що, попри протидію кримських татар, окупанти українського півострова все ж зберуть Курултай.

"Деяким представникам духовенства в регіонах окупанти і зарплату зараз дають, і таким чином вони, мабуть, зберуть так званий Курултай, і обов'язково проштампують пролонгацію нинішнього колаборанта на посаду голови духовного управління мусульман Криму", - додав парламентарій.

За словами Мустафи Джемілєва, муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв нелегітимний, у Києві створено і діє нове духовне управління мусульман Криму. "Тому результати цього Курултаю, який вони проводитимуть 26 жовтня, жодного значення не мають, це буде чергове шоу окупантів" - пояснив він.

Наразі не вичерпані повноваження Курултаю, обраного в 2013 році (до анексії Криму Росією – ред.) строком на п'ять років. У березні 2014 року, після проведення так званого "референдуму" про приєднання Криму до Росії, у Бахчисараї було зібрано позачерговий Курултай кримськотатарського народу. На ньому обговорювалися суспільно-політична ситуація в Криму і подальше життя кримських татар на анексованій території.

У зв'язку з цим Джемілєв наголосив на необхідності зборів обраних у 2013 делегатів Курултаю для визначення подальших дій і форм існування представницького органу кримськотатарського народу. "Але, тим не менш, на 12 листопада цього року призначено Курултай у Києві", - додав він.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі